Musorujsag
Élő Eredmények

A Haas tempója sokkolta az ellenfeleket

A Haas tempója sokkolta az ellenfeleket

Motorsport
A középcsapatokat megdöbbentette, milyen gyors volt a Haas az Osztrák Nagydíj időmérőjén, ahol a csapat francia versenyzője, Romain Grosjean nem kis meglepetésre be tudott férkőzni a Red Bull két pilótája közé.

Grosjean az ötödik helyről vághat majd neki az Osztrák Nagydíjnak, azt követően, hogy a tegnapi időmérőn gyorsabb kört futott, mint Daniel Ricciardo, majd Sebastian Vettel három rajthelyes büntetéséből is profitált. Hogy a Haas kitűnik a középmezőnyből, azt Grosjean eredménye mellett Kevin Magnussené is jól példázza, hiszen ő is hét tizeddel futott gyorsabb kört a Renault-nál.

Mivel idén eddig rendkívül szoros volt a középmezőnyben folyó küzdelem, az amerikaiak remeklése megdöbbentette a riválisokat. „Le vagyok sokkolva” – nyilatkozta a Toro Rossó-s Pierre Gasly a Haas előnye kapcsán. „Tudtuk, hogy gyorsak lehetnek, de lenyűgöző, mennyire gyorsak voltak” – folytatta.

A Renault spanyol pilótája, Carlos Sainz számított rá, hogy a Haas gyors lesz, hiszen az amerikai csapat tavaly is jól Ausztriában, és a többi gyors pályán is jól szerepelt, az előnyük nagysága azonban megdöbbentette, főleg annak fényében, hogy a Red Bull Ringen egy kör alig több 1 percnél. „Most inkább az élmezőny ligájában vannak, mint a miénkben. Franciaországban 4 tized volt az előny, és ide is valami hasonlót vártam. Erre 8 tizeddel vannak előttünk egy rövidebb pályán. Ez túl sok” – mondta.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

A csapattárs, Nico Hülkenberg elhintette, a Francia Nagydíj után ő már számított rá, hogy a Haas ennyire „szuperül” fog teljesíteni a Red Bull Ringen. „A szabadedzéseken megerősítették ezt, a különbség pedig túl nagy volt. Jól dolgoztunk, és sikerült javulnunk, de nem tudtunk annyira gyorsak lenni, hogy versenybe szálljunk velük” – magyarázta.

Esteban Ocon, a Force India pilótája kiemelte, a Haas ezzel a teljesítménnyel komoly nyomást helyez az ellenfeleire, ő maga pedig egyáltalán nem számított rá, hogy az amerikaiak ekkora előnyben lesznek. „Megelőzték az egyik Red Bullt. Ez ugye mindent elmond?” – tette föl a költői kérdést.

A „rózsaszínek” másik pilótája, Sergio Pérez némileg előre is tekintett, amikor elhintette, a Haas formája a folytatásban is aggodalomra adhat majd okot. „Sok versenyünk van még, hogy eldőljön a bajnokság, de nagyon fontos, hogy ne veszítsünk teret velük szemben” – mondta. Sainz hasonló aggodalmaknak adott hangot, és figyelmeztette csapatát, nem szabad egyszeri esetként kezelni a Haas remeklését. „Javítani kell a teljesítményünkön, mert ha nem előnyben lesznek. Nagyon gyorsak az ilyen kanyarokban, gumikkal és aszfalton. Ez egyfajta sorminta” – nyilatkozta a spanyol.  

F1_kozvetiteseinkFULLSCREEN_180630_M4

Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak