Musorujsag
Élő Eredmények

Korábban indulhat a 2019-es szezon

Korábban indulhat a 2019-es szezon

Motorsport, Crash
Az ideinél minden valószínűség szerint egy héttel korábban indul a 2019-es Forma–1-es szezon, az Ausztrál Nagydíj szervezői ugyanis megerősítették, hogy március közepén rendeznék futamukat, erre pedig „már csak” a Motorsport Világtanácsnak (WMSC) kell rábólintania…

A múlt héten már fölmerült, a 2019-es Ausztrál Nagydíj egy héttel korábban kerül megrendezésre, mint az idei, vagy a 2017-es, melyek március utolsó előtti hétvégéjén startoltak. Sokat nem kellett várni arra, hogy az információt megerősítsék, a szervezők ugyanis bejelentették, hogy lefoglalták a március tizennegyedike és tizenhetedike közötti időpontot.

Ezt most már csak a Motorsport Világtanácsnak kell elfogadnia, az ő beleegyezésük azonban már csak formaságnak tűnik, főleg annak fényében, hogy a szervezők egy ideje már inkább ezt az időpontot részesítik előnyben, így ugyanis több „ütközést” is elkerülnek.

Elkerülik például a népszerű Moomba Fesztivállal és az új ausztrál futball szezon első meccsnapjával való időpontütközést. A szervezők számára feltehetően ez jelentette a legfőbb motivációt, az előző két évben ugyanis ugyanakkor rendezték a nagydíjat, mint az ország legnépszerűbb sporteseményének nyitófordulóját.

Fotó: XPB) Fotó: XPB)

„Remek hír, hogy az időpontot már nyolc hónappal a 2019-es Ausztrál Nagydíj előtt bejelenthetjük. Reméljük, ezzel a belföldi és a külföldi látogatókat is arra ösztönözzük, hogy tovább maradjanak Melbourne-ben és Viktória Államban” – nyilatkozta a főszervező, Andrew Westacott. „Büszkék vagyunk erre a négynapos show-ra, és arra, hogy itt indulhat a világ egyik legismertebb éves bajnoksága” – folytatta a szakember.

Az ausztrálok tehát örülnek az időpontnak, Fernando Alonso viszont nem biztos, a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) 2018-2019-es szezonjának sebringi futamát ugyanis március tizenötödikén rendezik majd, tehát ugyanazon a hétvégén, amin az ausztrál F1-es versenyt. A spanyol klasszis pedig nemrég elmondta, meg szeretné nyerni a WEC-et, abban az esetben viszont, ha kihagy egy fordulót, csapata hiába végez elsőként a pontversenyben, világbajnoknak csak a két márkatárs számít majd. Ha tehát az F1-ben marad, el kell gondolkodnia az ausztrál hétvége kihagyásán…

A McLaren pilótáját egyébként az osztrák hétvégén már kérdezték a témáról (elvégre korábban híre ment már, hogy az ausztrálok korábbi időpontra hoznák futamukat), ő pedig határozottan kijelentette, jövőjéről „nem egy időpontütközés” dönt majd.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)
Borítókép: Az Ausztrál Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

További tartalmak