„Eldobtunk egy győzelmet” – rádiós üzenetek Ausztriából!

Néhány kevésbé izgalmas megmérettetés után az Osztrák Nagydíj a szurkolók legnagyobb örömére emlékezetes futamot hozott, melyen emlékezetes üzeneteket is hallhattunk a csapatok és a versenyzők között. Lentebb ezeket „elevenítjük” föl – így szólt a rádió Spielbergben!

Lewis Hamilton (fotó: MTI/EPA)

 „Őszintén srácok, micsoda kib*szott idióta! Mindig ugyanaz a helyzet vele, ezen a hétvégén már harmadszor” – Pierre Gasly elveszítette a türelmét, miután Sergio Pérez feltartotta őt az első kanyart megelőzően az időmérő első szakaszában.


„Nem! Múlt hétvégén én voltam elöl, most ő van elöl, ugyan már, ember!” – Max, előzd meg, pajtás!” – „Nem! Ez fegyelmezetlenség!” – Max Verstappen határozott és akaratos volt a Red Bull „időmérős balhéja” során, melynek központjában a szélárnyékozás állt, a nézeteltérést pedig az okozta, hogy – tartva az eredeti tervet – nem akart segíteni Daniel Ricciardónak.


„Talán gondolkodni kellene a stratégián, vagy valami. Nem fogok 71 kört itt megcsinálni” – bosszankodott a mezőny végére kerülő Fernando Alonso, aki valamiféle stratégiai megoldást várt csapatától. Végül aztán elillant a bosszúsága, hiszen nyolcadikként ért célba, miután sikerült jól kihasználni a virtuális biztonsági autós fázist.


„B*ssza meg!” – Rövid, tömör megjegyzés Valtteri Bottastól, miután Mercedese megállt a pályán, ezzel pedig elveszítette a második helyet. Nem csoda, hogy a finn elveszítette béketűrését, idei pechszériája ugyanis valóban kezd komoly mértéket ölteni.
Valtteri Bottas (fotó: XPB) Valtteri Bottas (fotó: XPB)


„Nem fogom tudni megelőzni ezeket a fickókat. Eldobtunk egy győzelmet” – Így hangzott Leis Hamilton keserű üzenete, miután tudatosult benne, hogy egy rossz taktikai döntés után elveszítette a 25 pontot… később aztán egy műszaki hiba miatt a futamot is föl kellett adnia.


„Lewis, itt James. ÉN dobtam el a győzelmet ma, de előtted még lehet potenciális lehetőség a visszatérésre. Csak hűtsd le a gumikat! Bízunk benned, hiszünk benned! Sajnálom!” – A Mercedes főstratégája, James Vowles a nyilvánosság előtt kért elnézést Hamiltontól, és próbálta biztatni őt a hibás döntést követően.
Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)


„Sokan aggódnak itt” – „Jól boldogulok, szóval ne aggódjatok” – Izgultak a Red Bull szerelői és mérnökei, a győzelem felé száguldó Verstappen autóján ugyanis fogytak az abroncsok, ő viszont azonnal megnyugtatta csapattársait.


„Áh, Igen! Hahaha! Igen, ez k*rva jó érzés!” – és így ünnepelt a fiatal holland, miután elsőként haladt át a célvonalon, csapata hazai futamán, több ezer holland szurkoló előtt.


„Haver, amikor meglátjátok majd a hátsó gumikat! Tesó! Óh. Hú! Ilyen hólyagosodást még sosem láttál” – Romain Grosjean alig hitte el, hogy be tudta fejezni a futamot az agyonhasznált abroncsokon. Pedig célba ért! Ráadásul idei legjobbját szállította, egy negyedik helyet.


„Szép munka volt srácok, megérdemeltük ezt. Ez volt az igazságszolgáltatás Ausztráliáért. Most visszatértünk” – magyarázott a leintés után Grosjean csapattársa, Kevin Magnussen, utalva arra, hogy most kapták vissza a szezonnyitón elbukott pontokat.
Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)