Stroll: A Williams mindenhol lassú

A csapat kanadai versenyzője, Lance Stroll úgy érzi, a Williams jelenlegi problémái olyanok, mintha 25-30 lóerős hátrányban lennének, és a helyzet minden pályán hasonló. A technikai igazgató, Paddy Lowe eközben ismét kiemelte, a gondok megoldásához időre van szükségük.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

Gödörben van a mezőny egyik legeredményesebb és leggazdagabb F1-es múlttal rendelkező csapata, és egyelőre nem látni, hogyan tudnának kimászni ebből, hiszen szinte folyamatosan a mezőny végén kullognak. Kanadai pilótájuk Lance Stroll már az osztrák hétvége előtt elmondta, nem vár csodát a futamtól, annak leintését követően pedig ismét csalódottan nyilatkozott.


Persze erre megvolt az oka, csapata ugyanis ismét távol volt a pontszerző helyektől, hátránya pedig még tovább nőtt a bajnokságban utolsó előtti helyen álló Sauberrel szemben. Ami a gondokat illeti, Stroll egy szemléletes példával állt elő.


„Olyan ez, mintha 25-30 lóerős hátrányban lennél” – nyilatkozta a La Presse-nek. „Egyszerűen semmit sem tehetsz. Sajnos nem jó a teljesítményünk, és minden egyes versenyhelyszín esetében ugyanez a helyzet. Túl lassúak vagyunk” – jelentette ki a fiatal kanadai, kinek édesapja komoly összegekkel támogatja a csapatot, és a különböző pletykák szerint kezd egyre türelmetlenebbé válni, és jobb eredményeket vár a Williamstől.
Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)Jobb eredményeket a sokat emlegetett fejlesztési csomag hozhat majd, ahhoz viszont, hogy ez összeálljon és működjön a csapatnak még időre van szüksége. Ezt a technikai igazgató Paddy Lowe is kiemelte, aki komolyabb előrelépést a Williams hazai versenyén, a hétvégén rendezendő Brit Nagydíjon sem vár.


Ami a teljesítményt illeti, az ausztriait ő már a vártnál jobbnak nevezte: elmondta, nagyon alacsony elvárásai voltak a hétvégével szemben, ehhez képest viszont láthatóan sikerült a jó irányba indulni. A nehézségek kapcsán elmondta, a Williams remekül viseli és kezeli őket. „Ez egy roppant tiszteletreméltó csapat. Úgy hiszem, ez Frank (Williams) hozzáállásának köszönhető. Az értékeinek, amivel a versenyzéshez állt, Claire (Williams) pedig remekül továbbvitte ezeket. Alázatosan és sportszerűen végezzük a dolgunkat” – mondta.


„Egyszer találtam Frankkel, amikor még a McLarennél voltam. Úgy 10 éve. Nagyon rossz napjuk volt, és mondtam is neki, hogy sajnálom a történteket. Azt mondta, kipróbáltak valamit, de rájöttek, hogy az nem jó. Ilyen a hozzáállása, és mindig ilyen is volt. Vannak, akik kevésbé alázatosak, és mindenki mást okolnak a rossz napokon, csak magukat nem. Ez a sportág nem egyszerű, de mindent megteszünk, hogy a rossz napokon is jól dolgozhassunk” – zárta gondolatát Lowe.
Paddy Lowe (Fotó: XPB) Paddy Lowe (Fotó: XPB)