Haas: Mindig hittünk Grosjeanban!

Miután Romain Grosjean a múlt hét végén magabiztos versenyzéssel negyedik lett és megszerezte első világbajnoki pontjait, a Haas csapatvezetője, Günther Steiner egyértelművé tette, mindig is hitt a francia pilótában, noha az első nyolc futam nem a tervek szerint alakult…

Romain Grosjean (fotó: Haas)

Grosjeant a szezon első harmadában saját hibái és a balszerencsés helyezetek egyaránt hátráltatták, így fordulhatott elő, hogy bár a középmezőny egyik legjobb autójában ül, a nyolcadik futamig kellett várnia első pontszerzésére. A francia hamar a kritikák középpontjába került, és ő maga is elismerte, önbizalma némileg megingott a történtek után, csapata viszont hitt benne!


Ezt a főnök, Günther Steiner az osztrák eredmény után ismét megerősítette. „Folyamatosan azt mondtuk, hogy bízunk benne” – jelentette ki a csapatvezető, kinek szavát egyébként maga a versenyző is alátámasztotta.


180706 BritGP pentek felirattal


„Hosszú ideje nagyon jó volt velünk, és tudtuk, hogy vissza fog térni az a Romain, akit az előző szezonban láttunk. Persze, ha most 50 pontja lenne, akkor az önbizalma is nagyobb volna, de most már tudja, nagyon keményen kell dolgoznia, és akkor pontokat fog szerezni” – magyarázta Steiner, majd elárulta, a balszerencsés kezdés és az elkövetett hibák hatásai már látszottak versenyzőjén.


„Beszéltünk róla, és azt mondtuk neki, csinálja azt, amit eddig is csinált, és akkor össze fognak jönni a dolgok” – hangsúlyozta a sportvezető, aki most magabiztosan várja a folytatást, a Haas versenygépe ugyanis papíron jól kell, hogy működjön Silverstone-ban. „A VF-18-as nagyon jó a gyorsabb pályákon. És mivel Silverstone is egy ezek közül, természetesen abban bízunk, hogy most is jó eredményt érhetünk el. Vannak autók, melyek a gyors, és vannak, melyek a lassabb pályákon működnek jobban. A mienk a gyorsakon jó, de ez az aerodinamikai jellemzőknek köszönhető” – fogalmazott.


Bár Grosjean önbizalma is kezd visszajönni, és egy a csapatnak kedvező helyszín következik, a Haas is várja már, hogy „túlessen” a brit hétvégén, Silverstone-ban ugyanis véget ér a Forma–1 történetének első triplahétvégéje, ami minden csapatot leterhelt. „Három egymást követő futam esetében azt mondom, jó, hogy ez a sorban az utolsó. Persze a hétvége kedves lesz számunkra, hiszen a pálya az európai otthonunk közelében van, azaz a legtöbben már a saját ágyukban alhatnak majd” – utalt az utazó csapat tagjaira, akiket mindenkinél jobban „megvisel” a hetek óta tartó rohanás.
A Haas csapata (fotó: Haas) A Haas csapata (fotó: Haas)