Formálódik a 2019-es F1-es versenynaptár

Hivatalos forrásból származó naptártervezet ugyan még nincs, az már körvonalazódik, mettől meddig tart majd a 2019-es F1-es idény.

Fotó: XPB

Azt már a múlt héten megerősítették az idénynyitó Ausztrál Nagydíj szervezői, hogy 2019-es futamukat március 17-én rendezik. Silverstone-ban emellett további versenyidőpontokra is fény derült. Az Auto Motor und Sport információi szerint az év első felének programja várhatóan nem fog változni, a naptártervezet egyelőre a Kanadai Nagydíjig tűnik biztosnak, amelyre június 9-én kerülhet sor.


Információik szerint a menetrend addig a következőképpen fog alakulni:


március 17. – Ausztrál Nagydíj


március 31. – Bahreini Nagydíj


április 14. – Kínai Nagydíj


április 28. – Azeri Nagydíj


május 12. – Spanyol Nagydíj


május 26. – Monacói Nagydíj


június 9. – Kanadai Nagydíj


Az év második felének programját mindenekelőtt az fogja alakítani, hogy 20 vagy 21 verseny lesz-e jövőre. Ez attól függ, sikerül-e nyélbe ütni a Miami Nagydíjat, amely várhatóan októberi dátumot kap. Az amerikaiak jó ideje tárgyalnak már az F1 tulajdonosával az utcai versenyükről, ám ügyük az előzetesen tervezetthez képest elhúzódik, és még arról sem hoztak döntést, pontosan milyen vonalvezetést jelöljenek ki a pályának.


Az mindenesetre már valószínűsíthető, hogy a következő szezonban nem kerül sor tripla hétvégére, miután a csapatok az idei tapasztalatok alapján egyöntetűen ellene vannak.


A német szaklap úgy tudja, az évzáró időpontja is fixnek tekinthető: az Abu-dzabi Nagydíjat december 1-jén rendezhetik.