Hamilton egy divatdrukker Rosberg szerint

Nico Rosberg megmosolyogta korábbi csapattársa, Lewis Hamilton hirtelen támadt focirajongását…

Így ünnepelte a Mercedes csapata múlt szombaton az angol válogatott továbbjutását (fotó: Mercedes)

Új arcát mutatta meg Lewis Hamilton a silverstone-i hétvégén: szenvedélyes futballszurkoló lett. Már a csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón azzal viccelődött, ki fogja hagyni az időmérőt követő kötelező médiaköröket, csak hogy ne maradjon le az angol válogatott svédek elleni világbajnoki meccséről. Aztán a Mercedes mérnöki megbeszélésén is a találkozót figyelte, és kollégáival együtt örült honfitársai győzelmének, a nap végén pedig már háromoroszlános mezben állt ki a szurkolók elé.


Az őt gyerekkoruk óta ismerő Nico Rosberg kicsit furcsállotta volt csapattársa szenvedélyességét – főleg annak ismeretében, hogy Hamiltonról tudja, sosem rajongott igazán a labdarúgásért. „Lewis valójában nem is focirajongó. Ez csak egy kis show a részéről. Nála ez is hozzátartozik” – mondta a német, aki legnagyobb ellenfelével ellentétben viszont elkötelezett focidrukker, több német játékossal is jóban van, klubszinten pedig a Bayern München szurkolója.


Mint mondta, a négyszeres világbajnokkal gyerekként sem beszélgettek soha a futballról. „Lewis nagyon a Forma–1-re összpontosít, azon kívül szinte nincs is más a számára.”
Rosberg szerint Hamilton tehát amolyan divatszurkoló, ám a brit mentségére szóljon, van oka rá, hiszen Anglia válogatottja már az elődöntőben jár, és szerda este (20 óra, M4 Sport) a döntőbejutásért küzd meg Horvátországgal, focilázban tartva az egész szigetországot. 2016 bajnoka ezzel szemben a szerda délutánját Wimbledonban tölti, szurkolnia tudniillik a német válogatott csoportkörös búcsúja miatt már jó ideje nincs kinek…


Az F1-es hétvégén egyébként többen elárulták, Angliáért szorítanak: Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, de még Sebastian Vettel is azt nyilatkozta, hogy a britek sikerét kívánja.
Rosberg a tüskék mellett egyébként mondott azért pozitívat is exkollégájáról: „Még mindig úgy gondolom, hogy Lewisé lesz a bajnoki cím. A Mercedes csapatként rendkívül erős. Sebastian már meggyőzött, a Ferrarinak viszont még kell bizonyítania.”