Három csapat is gumikat tesztelt Silverstone-ban

Három csapat négy versenyzője két napon át rótta még a köröket a Brit Nagydíj helyszínén – gumikat teszteltek a Pirellinek.

Sébastien Buemi (fotó: Pirelli/Twitter)

Miközben az F1 mezőnyének nagy része elvonult a triplahétvége után megérdemelt pihenőjére, három istálló kedden és szerdán Silverstone-ban maradt, hogy segítse a 2019-re gumikat fejlesztő Pirelli tesztmunkáját. A Red Bull, a Haas és a Williams a két nap során összesen 509 kört teljesített a Brit Nagydíj helyszínén, programjukat az olasz gumicég határozta meg.


A Red Bullnál a fejlesztőversenyző, Sébastien Buemi az első, Max Verstappen a második napon ült volán mögé, a Haas Romain Grosjeanra bízta a munkát, míg a Williamsnél lehetőséget kapott a hivatalos tartalékversenyző, Robert Kubica. A résztvevőkkel nem közölték, mikor milyen gumitípust visznek pályára, a milánói cég jelöletlenül gyűjtötte az adatokat a különböző jövő évi prototípusokról.


A legközelebbi gumitesztet szeptemberben rendezik a franciaországi Paul Ricard-pályán, akkor csak egyetlen csapat, a McLaren gyűjti a kilométereket a 2019-re gyártott esőgumikon.
Robert Kubica (fotó: Pirelli/Twitter) Robert Kubica (fotó: Pirelli/Twitter)Romain Grosjean (fotó: Pirelli/Twitter) Romain Grosjean (fotó: Pirelli/Twitter)