Musorujsag
Élő Eredmények

Webber: A versenyzők túl közel kerültek a közönséghez

Webber: A versenyzők túl közel kerültek a közönséghez

Motorsport
A korábbi Red Bull-versenyző, Mark Webber úgy érzi, a Forma–1 már túl messzire ment a versenyzők és a közönségi közötti „határ” ledöntésével, hiszen a pilóták, akiknek továbbra is hősöknek kellene maradniuk különböző okokból egyre hétköznapibbak lesznek.

A Forma–1-et – főleg Bernie Ecclestone vezetése alatt – gyakran bírálták, amiért a versenyzők nehezen megközelíthetőek, már-már elérhetetlenek a rajongók számára. A Liberty Media azonban mindent elkövet, hogy változtasson ezen: folyamatosan igyekeznek közelebb hozni a pilótákat és a helyszínen lévő szurkolókat, valamint a számítógépek előtt ülő nézőközönséget.

Az amerikaiak a korábbinál jelentősen több F1-es eseményt (például bemutatókat) szerveznek, és Ecclestone közösségi médiával kapcsolatos szigorú „korlátozásait” is feloldották, sőt egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző internetes platformokra.

Ami a többi kategóriával való összevetést illeti (a hétvégi programok tekintetében), Fernando Alonso Le Mans után elmondta, az F1-ben megvalósíthatatlan lenne az a paddockban tapasztalt nyitottság, amit ott tapasztalt, a rengeteg néző miatt ugyanis a pilóták csak még jobban „rejtőzködnének”. A korábbi rivális, Mark Webber egyetért a spanyollal.

Mark Webber Fotó: xpbimages.com Mark Webber Fotó: xpbimages.com

„Nagyon óvatosnak kell lenned ezen a téren, hiszen a versenyzőknek továbbra is hősöknek kell lenniük. Olyasvalakiknek, akiket a nézők egy kissé még mindig nehezen tudnak elérni” – kezdte az ausztrál, aki napjainkban televíziós szakértőként dolgozik az F1-es hétvégéken. „Lehet, hogy egy kicsit messzire mentünk az elérhetőséggel és a közösségi médiával” – folytatta.

Vigyáznunk kell arra, hogy ne tegyük elcsépeltté a hivatásukat. Roger Federer nem ad folyamatosan nyilatkozatokat a wimbledoni tenisztorna előtt. Nem kell mindennek nyilvánosnak lennie” – hangsúlyozta az ausztrál a goodwoodi sebességfesztiválon, ami ismét rengeteg nézőt vonzott.

A rangos motorsportos eseményre 150.000 ember volt kíváncsi, nem meglepő tehát, hogy Webber szerint az F1 is tanulhatna a fesztiváltól. „A gyors döntéseket, a nyitottságot, és a családok demográfiáját. Itt gyerekek, nagypapák, de apukák és anyukák is vannak. Mindenki talál valamit, ami kedvére való. Meg kell lennie ennek a diverzitásnak. Van tűzijáték és van motokrossz is. Ez a legjobb esemény a földön. Nem tudom, melyik a második, de biztos, hogy nagy a lemaradása. A mai társadalomban nehéz engedélyeket kapni ezekhez a dolgokhoz, de Richmond hercege tud jó döntéseket hozni, felelősségteljes és dinamikus. Ez hiányzik most a társadalomból” – magyarázta.

Mark Webber és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Mark Webber és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel (fotó: XPB)

További tartalmak