Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll egyre közelebb a Force Indiához?

Stroll egyre közelebb a Force Indiához?

Motorsport
Egyre többet cikkeznek arról, hogy Lance Stroll elhagyhatja a Williamst és a Force Indiához igazolhat, ami állítólag szorosabbra fűzheti kapcsolatát a Mercedesszel. Esteban Ocont eközben a Renault-val hozták szóba…

Miután a Mercedes hivatalosan is megerősítette, hogy Lewis Hamilton két évvel meghosszabbította szerződését, várhatóan a többi dominó is eldől, és egyre tisztább képet kapunk majd arról, hogyan fest a 2019-es rajtrács. Az élmezőnyben egyelőre nem várható komolyabb átrendeződés, hátrébb viszont elképzelhető, hogy lesz némi mozgolódás.

Többször fölmerült például, hogy Lance Stroll valamint a fiatal kanadai pályafutását komoly összegekkel támogató édesapa, Lawrence Stroll hátat fordít az idén gyengélkedő Williamsnek, és a Force India felé veszi az irányt.

A „rózsaszínek” számára nagyon jól jönne az idősebb Stroll hathatós segítsége, a kanadai pilóta pedig feljebb lépne, a Force India ugyanis évek óta stabil tagja a középmezőnynek, míg a Williams egyre lejjebb csúszik. Másik nagy előnye lehet a váltásnak, hogy a silverstone-i csapatnál állítólag jobb esély mutatkozik arra, hogy kialakuljon egy szorosabb együttműködés a Mercedesszel (mint a Ferrari és a Sauber esetében), amit Strollék már a Williamsnél is szerettek volna elérni – a hírek szerint hiába.

Lance Stroll és Esteban Ocon (Fotó: XPB) Lance Stroll és Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Stroll a Német Nagydíj sajtónapján elmondta, jövője továbbra is kérdéses, és nagyban függ a Williams formájától. „Szeretném látni, hogy javulnak és eljutnak arra a szintre, melyre akarnak. Persze saját magam számára is a legjobbat akarom, ami a legjobb egy versenyző számára. A megfelelő időben le fogjuk vonni a következetéseket. Még nem tudom, mit hoz a jövő. Most a jelenlegi feladatomra koncentrálok” – magyarázta.

„Nem fogok részletesen beszélni ezekről a dolgokról” – mondta a Force Indiával kapcsolatos pletykákról. „Tényleg csak erre a hétvégére figyelek. Az F1-ben sok dolog történik. Vannak még befejezetlen ügyeim a mezőnyben. Tavaly sok remek dolgot, de sok nehézséget is megtapasztaltam újoncként. Idén megdöbbentünk a teljesítményen. Nem így akarjuk zárni a szezont” – folytatta.

Bár a Force India társtulajdonosa, Vijay Mallya nemrég azt mondta, szívesen megtartaná jelenlegi versenyzőit, a hírek szerint nem kizárt, hogy komolyabb nehézségek nélkük megnyílik az ajtó Stroll előtt, Esteban Ocont ugyanis szóba hozták a Renault-val, ahol korábban tesztpilótaként már dolgozott (a jogelőd, a Lotus színeiben szabadedzésen is indult).

Noha a francia a Mercedes támogatását élvezi, a németeket nem biztos, hogy zavarná, ha a Renault-nál folytatná, ezzel ugyanis előreléphetne, és tovább folytathatná fejlődősét, hogy aztán adott esetben csatlakozzon hozzájuk. Más kérdés persze, mennyi időre terveznének a franciák Oconnal, nemrég ugyanis jelezték, csak olyan pilótát keresnek, aki hosszabb távon hűséges lenne hozzájuk.

„Mindig nagyon sok a pletyka” – kommentálta Ocon a híreket. „Van, aminek van alapja, míg mások távol állnak a valóságtól. Az F1-ben sosem tudni. Persze jó érzés, ha beszélnek rólad. Én viszont csak a dolgomra fókuszálok. Meglátjuk, mit hoz a jövő, és mit akar a Mercedes. Lewis hosszabbítása nem meglepő, rég náluk versenyez, bajnoki címeket nyert, és idén is nyerhet. Megérdemli, viszont nekem az a célom, hogy egyszer abban az autóban üljek. Hiszem, hogy sikerülhet, de addig dolgoznom kell, és meg kell hálálnom a bizalmukat” – magyarázta.

180718 NemetGP idotabla

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak