Musorujsag
Élő Eredmények

Német Nagydíj – rajtrács (frissítve)

Német Nagydíj – rajtrács (frissítve)

Boxutca
Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!

Pályafutása 55. edzéselsőségét szerezte Sebastian Vettel, aki 2010 óta először rajtolhat az élről a Hockenheimringen. Nyolc éve nem tudta győzelemre váltani pozícióját, csak 3. lett, ami az egyetlen dobogós helyezése itt, és a pálya még adós neki a győzelemmel. A Ferrari 2012-ben állt a rajtrács élén legutóbb, akkor Fernando Alonso nyerni tudott – ez máig a vörösök utolsó győzelme Németországban.

Valtteri Bottas mindent megtett az első helyért, ám csak a második jutott neki – Hockenheimben 2014 után már második alkalommal. Akkor a Williamst ezen a helyen is vitte célba vasárnap.

Kimi Räikkönen sorozatban harmadszor kaparintotta meg a harmadik rajtkockát; Hockenheim viszont eddig számára sem volt szerencsés helyszín, hiszen mindössze kétszer pezsgőzhetett ott 10 eddigi fellépésén, 2001 és 2005 között pedig egyszer sem tudott célba érni.

A Haas ausztráliai parádéját megismételve sajátította ki a harmadik rajtsort, ami csúcsbeállítás a részükről. Csakúgy, mint Kevin Magnussen 5. helye – ezt a pozíciót már harmadszor szerezték meg idén az amerikaiak. A másik német, Nico Hülkenberg 2013-as 4. helye óta a legjobb rajthelyezését szerezte hazai pályán, és Kanada óta először tudott a 10.-nél jobb pozíciót kivívni magának. Charles Leclerc négy hétvégén belül már a harmadik Q3-as szereplését könyvelte el, és továbbra is őrzi Baku óta tartó veretlenségét a top 10-ből Ferrari-motoros autóval egyedüliként kiszoruló Marcus Ericssonnal szemben.

Eseteban Oconnak ezzel szemben megszakadt a nagy sorozata: hét futam után, Kína óta először szenvedett vereséget a top 10-be Kanada után visszatérő Sergio Péreztől;, ráadásul már a Q1-ben búcsúzott, ami tavaly Monaco óta nem fordult elő vele.

Fernando Alonso eközben a McLaren és önmaga legjobb helyezését szállította Monaco óta, igaz, a másik wokingi autó megint búcsúzott az első felvonásban, zsinórban negyedszer. Szergej Szirotkin viszont a legjobb rajthelyezését szerezte Azerbajdzsán óta, csak egy pozícióval elmaradva egyéni legjobbjától.

Ehhez persze kellett az is, hogy két nagyágyú kihulljon az élmezőnyből. Daniel Ricciardo motoregységei cseréje miatt csak a mezőny végéről rajtolhat, Lewis Hamilton hidraulikus hibája folytán pedig csak a 14. pozícióból. Az ausztrál legutóbb 2014-ben Abu-Dzabiban vágott neki a küzdelemnek a 20. helyről, akkor 4.-ként intették le; ahogy mercedeses kollégáját is tavaly Interlagosban, ahol legutóbb kiszorult a top 10-ből. Hockenheimben az övékéhez hasonló pozícióból a pálya 2002-es átalakítása óta csupán háromszor álltak dobogóra. 2005-ben Juan Pablo Montoya a 20. helyről indulva lett 2. a McLarennel, 2008-ban Nelson Piquet Jr. a 17. kockából kapaszkodott fel a dobogó második fokára a Renault-val, míg 2014-ben Hamilton lett 3. a 20. helyről a Mercedesszel.

FRISS: Pierre Gaslyt vasárnap délelőtti motorcseréje miatt az utolsó helyre sorolták.

A Német Nagydíjat az M4 Sport és az M4 Sport.hu 14:30-kor kezdődő műsorában élőben közvetíti. Innen várja a mezőny, hogy kialudjanak a lámpák!

Német Nagydíj – rajtrács:

 

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak