Vettel-horror és Hamilton szövetsége az esővel – sajtóvisszhang

Főként Sebastian Vettel hockenheimi átkáról és vasárnapi nagy hibájáról ír a nemzetközi sajtó a Német Nagydíj után, és a komolyabb büntetést megúszó, érzelmi hullámvasúton végigszáguldó Lewis Hamilton helyzetkihasználását dicséri.

Fotó: XPB

Németország:


Bild: „Hazai horror. Vettelnek már a kerekei alatt volt a győzelem, de egy kicsúszással mindent elrontott. Hamilton volt a baleset haszonélvezője, és lecsapott a diadalra.”


Süddeutsche Zeitung: „A hockenheimi átok. Vettel egyszerűen nem tud nyerni itthon. Egy elfékezéssel biztos győzelmet ajándékozott oda Hamiltonnak 15 körrel a vége előtt.”


Die Welt: „Vettel-dráma az esőben. A Ferrari sztárja magabiztosan autózott a siker felé, de amint nedves lett a pálya, a gumifalba csúszott. Hamilton élt a lehetőséggel, a Mercedes pedig kettős győzelmet aratott, amit előzőleg senki sem tartott elképzelhetőnek.”
Sebastian Vettel (fotó: XPB) Sebastian Vettel (fotó: XPB)


 


Spanyolország:


La Vanguardia: „Hamilton szövetkezett az esővel, hogy Hockenheimben újra felvirágozzon.”


Mundo Deportivo: „Hamilton az utólagos vizsgálatok után megkapta a győzelmet, és csak megrovásban részesült.”


El Mundo: „Hosszas vita után a versenybíróság csak megdorgálta Hamiltont. Csaknem három órát kellett várnia, amíg fellélegezhetett, és megünnepelhette karrierje egyik legfényesebb diadalát.”


 


Anglia:


The Sun: „Hamilton idegőrlő várakozáson van túl, de végül megtarthatta a győzelmet.”


The Telegraph: „Hamilton emlékezetes sikert aratott a Hockenheimringen, miután Vettel kiesett a versenyből.”
Lewis Hamilton (fotó: XPB) Lewis Hamilton (fotó: XPB)


 


Olaszország:


La Gazzetta dello Sport: „Ferrari-sokk. Micsoda hibát követett el Vettel! Elrontott egy kanyart éllovasként, és kiesett. Így szabaddá vált az út Hamilton előtt, Kimi Räikkönen pedig beért a harmadik helyre.”


 


Svájc:


Blick: „Hamilton nyerte meg a hockenheimi káoszt. A brit pilóta egy szabálytalan boxmanőver ellenére győztesnek mondhatja magát.”


Der Tagesanzeiger: „Hamilton visszavette a vezetést a vb-pontversenyben Vetteltől, aki az élről kicsúszott a nedves aszfalton.”
Lewis Hamilton (fotó: XPB) Lewis Hamilton (fotó: XPB)


 


Ausztria:


Kurier: „Vettel elszalasztotta a lehetőséget, hogy győzzön a nappalijában.”


Kronen Zeitung: „A Ferrari sztárja kézben tartotta a hazai futamot, de a Német Nagydíj átka továbbra is fennáll: Vettel a verseny kétharmadánál a kavicságyba csúszott, és a falba csapódott.”