Musorujsag
Élő Eredmények

Törölte a sajtótájékoztatóit a gyászoló Ferrari

Törölte a sajtótájékoztatóit a gyászoló Ferrari

FIA
Volt elnöke halála után az FIA engedélyezte a Ferrarinak, hogy ne álljon sajtó nyilvánossága elé a Hungaroringen a hivatalos sajtótájékoztatókon.

A hivatalos csütörtöki sajtónappal kezdetét veszi a hétvégi Magyar Nagydíj programja. Az FIA sajtótájékoztatójára Valtteri Bottas, Carlos Sainz és Esteban Ocon mellett Kimi Räikkönent is meghívták, ám a 2007-es bajnok biztosan nem áll az újságírók rendelkezésére. Ezt a szövetség erősítette meg pár órával a sajtótájékoztató kezdete előtt.

Közleményükben jelezték, a rendkívüli körülményekre való tekintettel mind Räikkönennek, mind a péntekre meghívott Maurizio Arrivabene csapatfőnöknek engedélyezték, hogy távol maradjon a sajtótájékoztatótól. Az ok Sergio Marchionne exelnök szerdán bekövetkezett halála. Amennyiben azonban valamely versenyzőjük az időmérő edzésen vagy a versenyen a legjobb háromban végez, már teljesíteni fogja ez irányú kötelezettségét.

A vörösök emellett azt is jelezték, hogy Sebastian Vettel, a csapat motorhome-jában tartott sajtóbeszélgetése is elmarad, így a Scuderia tagjai a jelek szerint legkorábban csak pénteken állnak mikrofon elé.

A csapatnál érthető módon gyászos a hangulat, hiszen a megújulásukat levezénylő vezetőjüket veszítették el tragikus hirtelenséggel. Az istálló csütörtökön a motorhome-jára kitűzött Ferrari-zászlókat is félárbocra engedte, a dolgozók pedig máris gyászszalagot viselnek.

Sergio Marchionne négy nappal a leváltása után, szerdán egy svájci kórházban hunyt el, egy pár hete elvégzett vállműtét szövődményeinek következtében, 66 esztendősen.

A Magyar Nagydíj eseményeinek közvetítéséről EBBEN a cikkben írtunk részleteket, alább pedig az időpontok láthatóak, melyek minimálisan változhatnak egyéb sportesemények tolódása stb. esetében.

180726 MagyarGP idotabla 3 FB

Borítókép: Ferrari (fotó: XPB)

További tartalmak