Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: Ígéretes a Honda teljesítménye

Gasly: Ígéretes a Honda teljesítménye

Formula1.com
A Toro Rosso versenyzője, Pierre Gasly biztatónak tartja a Honda eddigi javulását, és reméli, a szezon második felében még tovább gyorsul majd a japánok erőforrása. A Red Bull-os Max Verstappen eközben már várja, hogy jövőre ő is kipróbálhassa azt az erőforrást…

Gasly a bahreini, a monacói és a magyar futamon is kiugró eredményt ért el a Toro Rosso-Hondával, aminek bár voltak gyengébb hétvégéi is, összességében tisztességesen helyt állt a szezon első felében. A pontok tekintetében például (eddig 28-at gyűjtöttek) majdnem megháromszorozták azt a mennyiséget, amit tavaly a McLaren gyűjtött a japánokkal (az év hasonló szakaszában 11 volt nekik).

Bár továbbra is voltak megbízhatósági problémáik, ezen a téren is érezhető az előrelépés, hiszen kevesebb motorcserét kellett végrehajtani, mint egy évvel korábban, sőt nem árt megjegyezni, hogy ezek közül 2018-ban több „taktikai csere” volt, nem pedig konkrét meghibásodás miatti.

„A Honda teljesítménye szerintem ígéretes” – jelentette ki határozottan Gasly az első félévben elért előrelépések kapcsán. „Tudtuk, hogy Magyarországon kedvezhet nekünk a pálya, mert kevésbé erőérzékeny, így egy kicsit közelebb lehettünk a többiekhez. A Honda fantasztikus munkát végzett a vizes pályán, hiszen az autó vezethetősége nagyszerű volt. De így volt ez a futamon is, hiszen nem volt semmilyen problémánk sem” – folytatta.

Perre Gasly (Fotó: XPB) Perre Gasly (Fotó: XPB)

„Ez volt a legjobb módja annak, hogy motiváljuk őket, és megmutassuk nekik, hogy milyen lehetőségek rejlenek még bennük az előrelépéshez. Különösen jó volt ez így a nyári szünet előtt, hiszen most mindenki nagy lökést kapott. Nagyon remélem, hogy a szezon második felében még több teljesítmény érkezik majd tőlük” – zárta gondolatát a fiatal francia.

Jövőre már a Toro Rosso anyacsapata, a Red Bull is a Honda motorjait fogja használni, és bár voltak problémák a japánok erőforrásával, sőt az az erősorrendben továbbra is a negyedik helyet foglalja el, a bikások holland versenyzője, Max Verstappen nem aggódik a váltás miatt.

„Nem hinném, hogy olyan nagy gondjaik lenne” – jelentette ki a négyszeres futamgyőztes. „A legtöbbször gyengébben mentek az időmérőn, szóval nem jelentett nagy eltérést, hogy új erőforrásegységeket építettek be, szóval ezt is tették. Még mindig van kilenc futam, hogy még jobban megértsék a csomagot, aztán jön majd az új motor. Folyamatosan tanulnak a hibáikból, és ez jó. Danielnek (Ricciardo) gondjai vannak a Renault-motorral, szóval más gyártókkal is megesik az ilyesmi, nemcsak a Hondával. Úgyhogy nem aggódom túlságosan” – szögezte le.

Max Verstappen (fotó: XPB) Max Verstappen (fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: Toro Rosso

További tartalmak