Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton várja, hogy egy kicsit hízhasson

Hamilton várja, hogy egy kicsit hízhasson

GMM
Bár ő maga nem tartozik azok közé, akik némileg hátrányban vannak a jelenlegi rendszer miatt, Lewis Hamilton várja a 2019-es mérlegelési szabályokat, melyek hatására változhat a versenyzők edzésprogramja és kalóriabevitele is.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 1990-es évek közepe óta írja elő az autók minimumsúlyát, és mivel a versenyzőket és a gépeket együtt mérik, a rendszer némileg kedvez a könnyebb pilótáknak. Az utóbbi időben ezt több magasabb – és ezáltal nehezebb – versenyző is szóvá tette, 2019-ben pedig módosul is az előírás.

Az új regula értelmében a versenyzőket az autóktól külön mérlegelik majd (felszerelésükkel együtt), és így szabnak meg nekik egy 80 kilogrammos minimumsúlyt, amit mindenképpen el kell érniük – ha úgy van, akkor különböző ballasztok segítségével.

A módosítást a nehezebb versenyzők örömmel fogadták, de a többiek sem panaszkodtak miatta. A jelenleg nagyjából 66 kilót nyomó Lewis Hamilton (aki tehát nem tartozik a legnehezebbek közé) is üdvözli a változást, ami felkészülésére is hatással lehet. Elmondta, néhány kilót fel is fog szedni, igaz, csak addig, amíg ez nem fog a teljesítmény rovására menni.

Lewis Hamilton (fotó: XPB) Lewis Hamilton (fotó: XPB)

„Az ideális testtömegem a jelenlegi fölött van, a magasabb és erősebb csontozatú versenyzők pedig szinte folyamatosan nyomás alatt vannak” – kezdte a négyszeres világbajnok. „Menő, hogy jövőre változik a szabály. Izgatott vagyok, hogy egy kicsit növelhetem a kalóriabevitelt, és valamivel nehezebb legyek. Így jóval erősebb leszek, de természetesen gyors szeretnék maradni. Attól, hogy nagyobb vagy és izmosabb, nem leszel gyorsabb. Nőhet a tömegközéppont, amit nem szeretnék elérni. Már várom az új edzésprogramom, ami egy új sportolót faraghat belőlem” – hangsúlyozta.

Hamilton eddig is nagy figyelmet fordított az edzésre, és bár többször szerepelt különböző magazinok címlapján, vannak gondjai kinézetével. Amikor erről beszélt, kiemelte, követői ne higgyenek mindig a tökéletes fotóknak és ne kételkedjenek magukban. „A közösségi oldalakon a rengeteg szűrű miatt mindenkinek csak egy bizonyos oldalát látjuk. Az emberek igazi arca sokszor rejtve marad. Nekem is vannak kétségeim, bár kockás a hasam, nem olyan, mint szeretném. Minden embernek vannak bizonytalanságai, akik a közösségi médiában tökéletesnek tűnnek. Próbálok nyitottabb lenni ezzel. Például ahogy apámnak, nekem is csirkelábam van, de ez nem rontja az önbizalmam” – mondta.

Lewis Hamilton (fotó: XPB) Lewis Hamilton (fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (fotó: XPB)

További tartalmak