Wéber Gábor: Van egy ember, aki egyetlen döntéssel felülírhatja a logikát...

Az MTVA F1-es szakkommentátora, Wéber Gábor hivatalos Facebook oldalán „tette fel a kérdést”: Mire várnak Hornerék?

Amióta Daniel Ricciardo bejelentette az év végi távozását a Red Bulltól, mindenki az utódjára kíváncsi. Normál esetben eddig a Red Bull gyorsan reagált és házon belül oldotta meg az utódlás kérdését. Eddig azonban nem szállt fel a fehér füst, a korábban pofonegyszerű megoldásnak tűnő Carlos Sainz és az első félév egyik legkiugróbban teljesítő ifjonca, Pierre Gasly javára sem. Mire várnak Hornerék?

A csapatfőnök elmondása szerint nem Fernando Alonsóra, hiszen bármilyen jó versenyző is, "csak a baj van vele" és különben is, mit szólna az a sok fiatal a csapat kötelékében, hogy most egy 37 éves veterán kapná az ülést? Ennek ellenére a sok érthető ellenérv mellett egyértelmű cáfolat nem hangzott el.

Alapvetően igaza van Hornernek, hiszen Verstappen mellé egyértelműen gyors, de nem problémás pilótára lenne szükségük, akit Markóval együtt kordában tarthatnak, és nem sérül a csapat integritása sem - az élmezőnyben általában ez a legjobban működő recept, és bolondok is lennének ezt kockáztatni.

Van azonban egyetlen ember az egyenletben, aki egyszemélyes döntésével mégis felülírhatja ezt a logikát, ő pedig nem más, mint Dietrich Mateschitz. A Red Bull tulajdonosa nem a szokványos utat járva lett multimilliomos és a csapatait (nem csak az F1-ben) és az eszközeit sem a szokványos módon válogatja. Sosem ment a szomszédba egy kis őrültségért, minél nagyobb a hírverés, annál jobb.

Szóval mi van, ha "Didi" egyik reggel úgy ébred(t), hogy minden fiatal marad a seggén még egy évig, Alonsóval és Verstappennel meg csinálunk egy újabb Senna-Prostot, csak azért, mert mi ezt is be merjük vállalni!

És már csörög is a konferenciahívás Christian és Helmut telefonján...