Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso jót derült Horner nyilatkozatán

Alonso jót derült Horner nyilatkozatán

Fernando Alonso
Fernando Alonso közösségi oldalán reagált a Red Bull csapatvezetőjének, Christian Hornernek azon nyilatkozatára, miszerint bár a bikások vezetői elismerik tehetségét, szerződtetését nem tartják „egészségesnek” az istálló számára, hiszen bárhol hajlamos káoszt előidézni.

Horner nemrég hosszan beszélt Daniel Ricciardo távozásáról, annak lehetséges okairól és a Red Bull jelenlegi helyzetéről. Elmondta, eddigi filozófiájukon továbbra sem szeretnének változtatni (tehát feltehetően saját embereik közül választják ki az ausztrál utódját), Fernando Alonso kapcsán pedig elmondta, miért nem valószínű, hogy szerződtetik őt.

„Fernando egy fantasztikus versenyző, de nagyon nehéz lenne itt látni… bárhová megy, hajlamos arra, hogy káoszt okozzon. Nem vagyok biztos abban, hogy a csapat számára az lenne a legegészségesebb dolog” – magyarázta.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)

A spanyol erre a nyilatkozatra közösségi oldalán reagált – nem sokkal azt követően, hogy a Sky Sports megosztotta azt saját felületén –, véleménye pedig egyértelműnek látszik: gúnyos üzenetéhez (a csapatvezető megjegyzését minden idők egyik „legjobb cuccának” nevezte, majd odaírta, a megjegyzés igazi nyári sláger volt) rengeteg nevetős hangulatjelet mellékelt.

Végül egyébként az is odaírta, hogy „köszönöm nem”, amivel talán arra is utalhatott, hogy egyébként sem kérne a Red Bull ajánlatából. Igaz, ez meglehetősen furcsának tűnhet, hiszen hosszú évek óta vár egy olyan autóra, amivel ismét a győzelmekért harcolhat.

Ami Alonso jövőjét illeti, főnöke, Zak Brown nemrég elmondta, még nem döntött arról, hol szeretné folytatni pályafutását. A szezon során többször fölmerült, adott esetben a királykategóriát is elhagyhatja, és az IndyCarban próbálkozhat majd. A McLaren eközben természetesen folyamatosan tárgyal vele, hiszen mindenképpen szeretnék megtartani.

Max Verstappen és Fernando Alonso (Fotó:XPB) Max Verstappen és Fernando Alonso (Fotó:XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak