Gasly nem tart attól, hogy Kvjat sorsára jut

Bár nem gondol túl sokat a nagy lehetőségre, Pierre Gasly készen áll arra, hogy jövőre már a Red Bull versenyzője legyen. A fiatal francia nem tart attól, hogy az anyacsapatban a másfél év után menesztett Danyiil Kvjat sorsára jut.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Miután Daniel Ricciardo aláírt a Renault-hoz, felszabadult egy hely a Red Bullnál, amit várhatóan a bikások egyik védence tölt majd be: vagy a Renault-nál kölcsönben lévő Carlos Sainz, akit szerződése továbbra is a bikásokhoz köt, vagy a Toro Rossónál edződő Pierre Gasly, aki az év első felében több kiugró eredményt is elért, és ezáltal egyre komolyabb jelöltté vált.


Noha Gasly valóban letette névjegyét, tapasztalatai miatt Sainz talán jobb esélyekkel bír (ő ráadásul a jövőbeli csapattárs, Max Verstappen mellett is bizonyított már). Bárhogy is legyen, Gasly nemrég leszögezte, ő már készen áll arra, hogy feljebb lépjen.


„Igen, nagyon szeretném ezt a lehetőséget, de nem gondolok rá túl sokat” – kezdte, amikor a Marca a jövőről érdeklődött. „Nagyon elégedett vagyok a szezonommal itt a Toro Rossónál, és jól is érzem magam a csapatnál. Úgy gondolom, még semmi sem dőlt el. Carlos helyzete ugyanilyen. Mindketten arra várunk, hogy kiderüljön, mi történik” – magyarázta.
Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)


Sebastian Vettel távozása után a Red Bull hasonló helyzetben találta magát, és akkor a tapasztalatlanabb juniorversenyzőjét, Danyiil Kvjatot ültette autóba, aki első szezonjában még helyt állt, a második elején viszont több hibát is elkövetett, és visszaléptették a Toro Rossóhoz. Gasly nem aggódik, hogy az orosz sorsára jut. „Nem félek. Gyors vagyok, és meglesznek az esélyeim. Fókuszálnom kell, jól kell mennem, és a többi majd jön magától” – fogalmazott.


„Minden attól függ, hogyan látod a dolgokat. Nézhetjük azokat a versenyzőket, akik nem lettek sikeresek a Red Bullnál, és nézhetjük (Max) Verstappent, (Sebastian) Vettelt vagy Ricciardót, akik nagyon sikeresek lettek” – hangsúlyozta a fiatal francia, aki akkor sem lenne túlságosan csalódott, ha még egy évet el kellene töltenie a Toro Rossónál.


Ebben az esetben nem bánná, ha a jelenlegi csapattárs, Brendon Hartley is mellette maradhatna, persze bárkivel kész összemérni a tudását. „Brendon gyors, és nem könnyű ellenfél. Annyira nem izgat, ki lesz a csapattársam jövőre, mert ha a legjobb akarok lenni, akkor mindenkit le kell győznöm. 22 éves vagyok, és ez az első szezonom a Toro Rossónál, szóval örömmel maradok, ha szükségük van rám, de persze a lehető leghamarabb a bajnoki címért akarok küzdeni” – zárta gondolatát.
Pierre Gasly (Fotó: XPB) Pierre Gasly (Fotó: XPB)