Pérez válogathat

Sergio Pérez szerencsésnek érzi magát, hiszen több lehetősége is van 2019-re, tehát jól átgondolhatja, melyik lépés lenne a legkifizetődőbb. A mexikói legszívesebben persze az élcsapatok egyikénél versenyezne, de erre továbbra sincs túl sok esélye.

Sergio Pérez (fotó: XPB)

Pérez 2014 óta a Force Indiát erősíti, és a korábbi tulajdonosok a következő szezonra is szerették volna magukhoz láncolni, az istállónál azonban most komoly változások jönnek, hiszen új kezekbe került. Arról egyelőre nem érkeztek hírek, az új tulajdonosok milyen pilótapárossal szeretnének nekivágni, így arról is csak találgathatunk, számítanak-e a mexikóira.


Őt egyébként eközben a Haasszal is szóba hozták, azt pedig meg is erősítette, több lehetősége is van a következő évre. „Szerencsés vagyok, hogy ilyen sok esélyem van” – jelentette ki büszkén, majd megjegyezte, a legjobb azért az lenne, ha az élcsapatok ajánlanának neki szerződést.
Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)


„Természetesen minden versenyző a két topcsapat egyikénél szeretne menni, de arra nem sok esély mutatkozik, hogy ott kapok lehetőséget a következő szezonban. Az előző két évben én voltam a legjobb pilóta az első három csapat versenyzői mögött. Egyelőre szeretném látni, miként alakulnak a dolgok azoknál az istállóknál, ahol még vannak szabad, elérhető versenyzői ülések, aztán meg fogom hozni a döntésemet” – hangsúlyozta a tapasztalt pilóta.


Külön kiemelte, bár „házon kívül” is nézelődik, azért kíváncsian várja, miként alakulnak a dolgok a Force Indiánál, mert tudva, milyen lehetőségek rejlenek a csapatban, a maradást egy nagyon komoly opcióként kezeli. „Azt is szeretném látni, mi lesz a csapatnál, mert az első hármas leszámítva szerintem a Force India rendelkezik a legnagyobb potenciállal” – magyarázta.


Végül elmondta, nem fogja elsietni a döntést, hiszen nincs határideje annak, továbbá ő maga sem szeretne elhamarkodottan határozni, ez ugyanis rossz hatással lenne pályafutása alakulására, márpedig ő a folytatásban is az élcsapatokat szeretné majd meggyőzni. „Nem akarok elsietni semmit, mert tudom, hogy jó formában vagyok. Úgy érzem, a szünet alatt kialakulhat majd egy egészen jó kép arról, mi történik körülöttem, aztán dönthetek is” – zárta gondolatát.
Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)