Rövidül a versenynaptár – ismét búcsúznak a németek?

A legfrissebb hírek szerint 2019-ben eggyel kevesebb, 20 Forma–1-es futamot rendeznek majd, ezt pedig a soron következő Belga Nagydíj előtt hivatalosan is megerősíthetik. Ami a kiesőt illeti, az minden valószínűség szerint a német hétvége lesz.

Szurkolók (Fotó: XPB)

Alaposan elhúzódnak az új versenynaptárral kapcsolatos egyeztetések, hiszen augusztus közepén járunk, és még az előzetes menetrendet sem adták ki, ellenben például a tavalyi évvel, amikor már júniusban ismertették a menetrendet. Az általában jól értesült internetes szaklap, a RaceFans viszont úgy tudja, már nem kell sokat várni a naptárra.


Legutóbbi cikkükben arról írnak, a Belga Nagydíj előtt (a futamot augusztus utolsó hétvégéjén rendezik majd) adják ki a menetrendet, melyben az ideinél eggyel kevesebb állomás szerepel majd, tehát összesen 20 versenyhétvége.


Az eredeti tervek szerint a futamok száma maradt volna, hiszen Miamit mindenképpen szerették volna felvenni a programba, az utcai futamot azonban 2020 előtt már egészen biztosan nem rendezik meg az amerikai városban. Ennek a versenynek a kiesése újabb lehetőséget teremtett a Német Nagydíj számára, de Hollandiát is szóba hozták az „üres hellyel”.
Hockenheim (fotó: XPB) Hockenheim (fotó: XPB)


Az utóbbi viadal visszatérésére viszont még várni kell, és úgy néz ki, a németek is verseny nélkül maradnak. A Race Fans ugyanis egy megbízható forrásra hivatkozva ír 20 hétvégéről, szerződés nélkül pedig egyelőre csak a németek valamint a Japán Nagydíj áll.


Japánnal kapcsolatban viszont nehezebb elképzelni, hogy elveszíti a nagydíjat, az annak otthont adó szuzukai versenypálya ugyanis a Honda tulajdonában van, a gyár pedig jövőre már a Red Bull partnere lesz, nem tűnik tehát valószínűnek, hogy pont 2019-ben mondanának le a viadalról (és feltehetően a Red Bull is támogatja majd őket valamilyen szinten).


Így tehát marad a német hétvége, ami 2019-ben újra hiányozhat a naptárból. Az idei futam magas látogatottsági adatai viszont némi reményt adnak az ország szurkolóinak, hogy a búcsú nem lesz végleges, azaz Németország később ismét versenyt rendezhet még.
Szurkolók (Fotó: XPB) Szurkolók (Fotó: XPB)