Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussen most élvezi először az F1-et

Magnussen most élvezi először az F1-et

Motorsport
A Haas pilótája, Kevin Magnussen állítja, azóta élvezi igazán a Forma–1-et, mióta jelenlegi csapatánál versenyez, pályafutása első évei ugyanis borzalmasak voltak a McLarennél, majd a Renault gyári istállójánál.

Magnussen a McLaren juniorprogramjának a tagjaként került be a királykategóriába, első szezonja után viszont vissza kellett ülnie a kispadra (2015-ben visszaminősítették tesztversenyzővé, miután leigazolták Fernando Alonsót), majd végleges búcsút is vettek tőle. Ezt követően a Renault-hoz került, végül azonban a franciáknál is csak egy évig versenyzett.

Először a Haasnál kapott lehetőséget arra, hogy két egymást követő évben is ugyanazzal a csapattal bizonyítson, ezt a lehetőséget pedig úgy tűnik, meg is hálálja, idén ugyanis erős eredményeket szállít csapatának, mellyel egyre jobban összecsiszolódik.

Mint elmondta, itt boldog is, ellentétben azokkal a „szörnyű, bizonytalan” évekkel, melyeket előző, „instabil hátterű csapatainál töltött”, ahol a bizonytalanság végül mindig a versenyzői ülés elveszítéséhez vezetett. „Az F1 most a legszórakoztatóbb számomra, és versenyképesség tekintetében is most értem magam a legjobbnak” – kezdte. „Ez a csapat minőségét mutatja. Képesek döntéseket hozni, kötelezettséget vállalni és irányt szabni” – dicsérte az amerikaiakat.

Kevin Magnussen (fotó: XPB) Kevin Magnussen (fotó: XPB)

„Ez a Haas igazi erőssége. Nincsenek hatalmi harcok és véleménykülönbségek a vezetőségben. Ami engem illet, eldöntötték, hogy olyan pilóta vagyok, aki mellett szeretnék elkötelezni magukat. Elhatározták ezt, és végig is vitték! A pályafutásom eleje eléggé instabil volt” – utalt a McLarennél töltött évre, amit egyébként egy dobogós helyezéssel kezdett.

„Nagy lendülettel érkeztem meg az F1-be a kisebb kategóriákból, de ezt mind elveszítettem. A csapat eléggé instabil volt, és a vezetőségben hatalmi harcok mentek. Hatalmas volt a nyomás, és amikor megtudtuk, hogy minden ezen a csatán fog múlni, elkezdtünk hibázni” – utalt arra, hogy egy ponton nyilvánvalóvá vált, vagy neki, vagy Jenson Buttonnek biztosan távoznia kell majd a csapattól. „Az ember ilyenkor feszültté válik, és nem tud jól teljesíteni” – tette hozzá.

A Renault-hoz Pastor Maldonado menesztését követően került – érzése szerint azért, mert a franciáknak nem voltak jobb opcióik. Ami a csapatot illeti, azt is kissé instabilnak érezte a gyári szintű visszatérés első évében. „Valószínűleg nem a megfelelő okok miatt szerződtetek le. Nem kaptam meg azt a támogatást, amire szükségem lett volna. Jól dolgoztam, de eldöntötték, hogy nem én vagyok az a srác, akire nekik szükségük van. De szerencsére a Haas meglátta a lehetőséget bennem, kaptam tőlük egy esélyt, és stabilitásra is leltem náluk. Ami a hosszabbítást illeti, nem hiszem, hogy elsietjük, és azt sem, hogy sokáig tart majd. Nem aggódom emiatt” – zárta gondolatát.  

Kevin Magnussen (Fotó: XPB) Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (fotó: XPB)

További tartalmak