Musorujsag
Élő Eredmények

Komoly fejlesztésekkel készül a Renault

Komoly fejlesztésekkel készül a Renault

Motorsport
A Renault mindent megtesz azért, hogy megszilárdítsa pozícióját a középmezőny élén és megtartsa a negyedik helyet a gyártók bajnokságában. A jövő héten rendezendő Belga Nagydíjra például új padlólemezt, és több aerodinamikai fejlesztést is visznek.

A három élcsapat mögött rendkívül szoros csata zajlik, melyben jelenleg a franciák állnak legjobban, a Haas azonban jelentősen csökkentette lemaradását a nyári szünet előtti hetekben. Éppen ezért a Renault vezetői már jelezték, nem fognak idő előtt átállni a 2019-es autó fejlesztésére, hiszen ha lemondanak az ideiről, feltehetően a negyedik helyet is elveszítik.

Erről pedig hallani sem akarnak, így tehát gőzerővel folytatják az idei autó fejlesztését. A soron következő Belga Nagydíjon például több új alkatrészt is bevetnek, melyek reményeik szerint hozzásegítik őket a jelenlegi pozíció tartásához.

Renaut (Fotó: XPB) Renaut (Fotó: XPB)

„Új padlólemezt viszünk Belgiumba, és ezzel együtt egyéb karosszériaelemeket is, melyek segíteni fognak” – jegyezte meg bizakodva a technikai igazgató, Nick Chester. „Elképesztően szoros küzdelem zajlik a középmezőnyben. Dolgoznunk kell az autón, egészen a szezon végéig, hogy harcban maradhassunk, a célunk ugyanis egyértelmű: a negyedik hely tartása!” – tette hozzá.

A szakember szerint a lehető legjobb módja a pozíció tartásának az autó nyers tempójának a növelése, a Renault ugyanis nem bízhat abban, hogy az ellenfelek majd hibáznak, vagy kifognak néhány pechesebb napot. „A cél az, hogy jobb rajthelyeket szerezzünk, mint az ellenfelek, ez ugyanis megkönnyíti a dolgunkat. De ha nem, és közel vagyunk, akkor jól kell mennünk a versenyeken. Javítani kell a nyers tempón, és akkor, amíg közel vagyunk, a futamon legyőzhetjük őket” – mondta.

Noha a szezon fontos, és egyelőre nem akarnak teljesen átállni, a csapat már dolgozik a 2019-es autón is. „Nagy erőket mozgatunk meg az új projekt előkészítéséért, 2019 ugyanis egy újabb fontos lépés lesz számunkra” – nyilatkozta a csapatvezető, Cyril Abiteboul. „Előbb az idei csomagot is tovább kell fejleszteni, hogy minden területen javuljunk, ahol találhatunk plusz tizedeket. Folytatjuk az aerodinamikai fejlesztéseket, és néhány olyan alkatrészt is felteszünk majd az autóra, ami 2019 szempontjából is fontos lehet” – árulta el a francia szakember.

Cyril Abiteboul (fotó: XPB) Cyril Abiteboul (fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak