Musorujsag
Élő Eredmények

Új padlólemezzel támad a Haas!

Új padlólemezzel támad a Haas!

Motorsport
A Haas mindkét versenyzője, tehát Kevin Magnussen és Romain Grosjean is használni fogja a csapat új padlólemezét az Olasz Nagydíj hétvégéjén, azt követően, hogy az első, belgiumi tesztek után még nem voltak biztosak abban, hogy az elem előrelépést jelent.

Az új alkatrészt először Spában próbálták ki a pénteki edzésnapon, de Grosjean a tesztet követően inkább visszaváltott a régebbi verzióra. A hétvégét követően a csapat nem volt biztos abban, hogy az elem javulást eredményez, később viszont elhatározták, ismét bevetik, az adatok elemzését követően ugyanis a mérnökök megadták a zöld jelzést.

„Az előző versenyhétvégén mindkét autóra felkerült az újítás” – nyilatkozta Grosjean a padlólemez kapcsán a monzai sajtónapon. „Pénteken nem voltunk versenyképesek, ezért döntöttünk úgy, hogy visszaállítjuk az autót a régebbi állapotába” – tette hozzá.

Romain Grosjean (Fotó: XPB) Romain Grosjean (Fotó: XPB)

„Szerettük volna megérteni, mekkora az eltérés, és szerettünk volna adatokat gyűjteni, amit aztán meg is tettünk. A srácok elmentek a főhadiszállásra és egyeztettek az aerodinamikai részleggel, majd ezt a megbeszélését követően egyértelművé vált számukra, hogy az új padlólemez ez megfelelő lépés a helyes irányba, szóval most használni fogjuk” – magyarázta.

„Olyan beállításokra lesz szükség, amilyenekkel Kevin használta, és amiket most már ismerünk. Most már versenyképesebbek lehetünk az új csomag használatával” – hangsúlyozta Grosjean, aki a múlt héten egyébként a csapattárs előtt ért célba.

Hogy az új padlólemezről gyűjtött adatok pozitívak, azt a csapatvezető, Günther Steiner is kiemelte nyilatkozata során. „Egyértelmű, hogy leginkább az adatokra támaszkodhatok, a végső következtetésünk pedig olyan, amilyen, szóval most magabiztosak vagyunk. Ezért csináljuk ezt. A részletekbe nem tudok belemenni, hiszen még nem láttam a jelentést, és nem folytattam még mélyebb beszélgetést a mérnökökkel” – mondta a szakember.

180829 Idotabla OlaszGP

Borítókép: Romain Grosjean (Fotó: XPB)

További tartalmak