Olasz Nagydíj: az első hármas nyilatkozata az időmérő után

Egy izgalmas időmérő végén Kimi Räikkönen szerezte meg a rajtelsőséget Olaszországban! A Ferrari finn klasszisa idén először állhat majd fel a rajtrács élére, közvetlenül a csapattárs, Sebastian Vettel elé, a vörösök tehát hozták a „papírformát” és kisajátították az első sort hazai közönség előtt. A harmadik helyről a Mercedesszel meglepően versenyképes köröket futó Lewis Hamilton indulhat majd – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintést követően!

Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1. rajthely


„Egyelőre még csak a munka felét végeztük el, majd meglátjuk, mi lesz a holnapi futamon. Nagyon jó pozícióban voltam ahhoz, hogy megszerezzem a rajtelsőséget. Bízom benne, a holnapi futamon is minden rendben lesz majd, és ugyanebben a pozícióban tudok majd zárni. Mindegy, hogy hová megyünk, és melyik nagydíjon vagyunk, a Ferrari most versenyképes. Remélhetőleg holnap is ugyanolyan jók leszünk majd, mint ma.”


Sebastian Vettel (Ferrari) – 2. rajthely


„Hihetetlen látni, milyen támogatást kapunk a közönségtől. Remek eredmény ez a csapat számára. Nem vagyok teljesen elégedett az utolsó körömmel, Kimi viszont egy kicsit túl gyors volt. Nem hiszem, hogy a szélárnyékon múlt volna, mert Monzában általában így mennek a dolgok. Persze nyilván fontos a hely, de az utolsó köröm nem volt annyira jó. De most már mit tehetünk ezzel? Megnézzük majd, de azért jó, hogy az első sorban vagyunk.”


Lewis Hamilton (Mercedes) – 3. rajthely


„Mindent beleadtunk, amit csak tudtunk, és nagyon közel voltunk hozzájuk, de a Ferrari most remek munkát végzett. Ma jobbak voltak nálunk. Holnap is mindent megteszünk majd. Az egész csapat keményen dolgozik, hogy kisebb legyen a különbség. De ez jó a sportnak, és nagyon jó az is, hogy ennyi szurkolót láthatunk itt a pályán.”


180829 Idotabla OlaszGP szombat cikkhez