Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull kiszáll, ha a Honda sem válik be

A Red Bull kiszáll, ha a Honda sem válik be

GMM
A Red Bull búcsút int a királykategóriának, ha a következő években a Hondával sem tud jobb teljesítményt nyújtani, mint jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val – jelentette ki a bikások tanácsadója, Hemult Marko.

A 2010-től 2013 végéig tartó Red Bull-korszak – mely során az istálló négy egyéni és négy csapatbajnoki címet szerzett – ma már távoli emléknek tűnik, hiába maradtak ugyanis az élmezőnyben, a bikások évek óta nem tudnak harcba szállni a bajnoki győzelemért. Főként azért, mert motorpartnerük, a Renault még mindig elmarad a Mercedestől és a Ferraritól.

Ez számos konfliktushoz vezetett a felek között, 2018-ban pedig véget is ér az egykor gyümölcsöző munkakapcsolat. A csapat a Honda partnereként folytatja majd, és bár eddig a japánok sem tudtak maradandót alkotni a hibridérában, bíznak abban, hogy rövidesen emelnek a téten.

Helmut Marko (Fotó: XPB) Helmut Marko (Fotó: XPB)

 

Mivel partnercsapatuk, a Toro Rosso már együttműködik a Hondával, ők is rendelkeznek adatokkal és kapcsolatban vannak a japán cég mérnökeivel, az eddig látottakkal pedig nagyon elégedettek. „A Toro Rossóval való együttműködés nagyon jól megy, és ezt folytatjuk 2019-ben a Red Bull esetében is. A Renault előtt leszünk, és boldogan dolgozunk majd együtt velük a következő években” – nyilatkozta magabiztosan a bikások tanácsadója.

Ugyanakkor azt is elhintette, ha valami hiba csúszik a számításba, és mégsem jön be a Honda-terv, akkor annak nagyon komoly következményei lesznek. „Ha a kooperáció ilyen, vagy olyan okok miatt nem a kívánt eredményeket hozza majd, akkor a Red Bull el fogja hagyni a Forma–1-et” – jelentette ki a tapasztalt szakember.

Marko szavai első hallásra erősnek tűnhetnek, az elmúlt évek eseményei alapján viszont látható, hogy valóban nem maradt más reményük a Hondán kívül. Abban az esetben ugyanis, ha váltaniuk kellene, a két nagy ellenfél, a Ferrari és a Mercedes biztosan nem adna nekik erőforrásokat, és miután szakításuk meglehetősen viharos, kérdéses, a Renault úja szóba állna-e velük. Új gyártó pedig feltehetően nem érkezik a kategóriába, hiába próbáltak többet is bevonzani 2021-től.

Fotó: XPB Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: Toro Rosso

További tartalmak