Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen: Vettel és Hamilton gyorsabban előzött volna Bottasnál…

Verstappen: Vettel és Hamilton gyorsabban előzött volna Bottasnál…

ESPN
Monzai csatájuk után újra odaszúrt még egyet Max Verstappen az őt a futam nagy részén megelőzni képtelen Valtteri Bottasnak…

Hiába indult eggyel jobb pozícióból, Valtteri Bottast már a rajtnál lehagyta a Red Bullt kormányzó Max Verstappen az Olasz Nagydíjon. Ez az előzés aztán a finn egész versenyét meghatározta, hiszen az első etapban bármennyire is próbálta támadni ellenfelét, képtelen volt átverekedni magát rajta.

James Vowles főstratéga szerint ennek a holland jó védekezésén túl az is volt az oka, hogy a Red Bull nagyon kicsi szárnyakkal versenyzett Monzában, s így a lóerőhátránya ellenére is magas volt a végsebessége. Miután ezt látták, arra kérték Bottast, vegyen vissza kicsit, és óvja a gumiját, hogy elnyújthassák első etapjukat. Így is lett, ám Bottas a frissebb gumira váltva is nehezen boldogult Verstappennel, akivel előbb egy sikánlevágós ütközetet vívott meg, aztán szó szerint is ütköztek az első kanyar féktávján. Utóbbiért Verstappent 5 másodpercre büntették.

A holland még büntetése tudatában is tovább küzdött Bottas ellen. Mint mondta, dacból meg akarta keseríteni a mercedeses életét. Bár végül alulmaradt, a Ziggo Sportnak nyilatkozva utólag azért még igyekezett megforgatni a kést Bottasban: kijelentette, ellenfélként nem egy súlycsoport Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel…

„Hamilton vagy Vettel már hamarabb megelőzött volna. Ők egyszerűen gyorsabbak és jobbak Bottasnál. Igen, egyszerűen jobbak” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a két négyszeres világbajnok ellen sem védekezett volna másképp, mint a finn ellen.

„Bottas sosem került hozzám közelebb, szóval a büntetésem nélkül maradhattam volna harmadik. Soha, de soha nem engedtem volna el őt, hogy megelégedjek a negyedik-ötödik hellyel, mint amire az autónk alapján képesek voltunk” – jelentette ki a büntetése miatt mérges Red Bull-os.

Borítókép: Max Verstappen és Valtteri Bottas ütközése a 2018-as monzai versenyen (Fotó: XPB)

További tartalmak