Német Nagydíj: Az F1 vezetői győzték meg a Mercedest

A Forma–1 ügyvezetője, Chase Carey és kereskedelmi igazgatója, Sean Bratches vette rá a Mercedest arra, hogy támogassa a 2019-es Német Nagydíjat – árulta el a stuttgartiak sportigazgatója, Toto Wolff.

Szurkolók Hockenheimben (Fotó: XPB)

A 2019-es versenynaptár ismertetésekor vált hivatalossá, hogy Németország hosszú idő után először egy páratlan évben is Forma–1-es futamnak ad otthont, a hockenheimi pálya illetékesei ugyanis megegyeztek a kategória irányítóival, igaz, a felek egyelőre csak egyéves szerződést kötöttek. Ugyanekkor derült ki, hogy a szóban forgó versenyhétvége főtámogatója a Mercedes lesz.


A lépés logikusnak tűnik, hiszen a csillagosok 2014 óta uralják a Forma–1-et, hazai futamuk pedig fontos lehet számukra, eddig azonban sportigazgatójuk, Toto Wolff arról beszélt, nem kívánnak belefolyni a futam üzleti ügyeibe – tehát bármennyire fontos is nekik, nem is állna be mögé.
Chase Carey és Sean Bratches (Fotó: XPB) Chase Carey és Sean Bratches (Fotó: XPB)


Most azonban a helyzet változott! Wolff mindezt a körülmények megváltozásával indokolta, és azzal, hogy Chase Carey valamint Sean Bratches kettőse eredményesen érvelt, amikor a futamról esett szó a vezetőséggel való egyeztetések során. „Vasárnap délelőtt több vezetőségi tag is ott volt Hockenheim, Chase és Sean szavai pedig remekül betaláltak” – nyilatkozta a sportigazgató.


„Teltház volt, a versenyen sok akciót láthattunk és a közönség is lelkesnek tűnt, szóval megkérdezték, át tudnák-e hidalni valahogy a pénzügyi szakadékot. Amikor elmentek, napirendre vettük az ügyet, majd a nyári leállás alatt tárgyaltunk is róla. A vezetőség aztán úgy döntött, megcsináljuk, meg akarjuk tartani a Német Nagydíjat” – mesélte büszkén a tapasztalt szakember, majd hozzátette, a hosszabb távú együttműködés kulcsa a 2019-es futam sikere lehet.


„Most minden arról szól, hogyan tudjuk kihozni a legjobbat a Német Nagydíjból. Megnézzük, hogyan tudjuk maximalizálni a lehetőségeket a rajongók számára, a Mercedes szurkolói és emberei számára, valamint saját magunk számára. Szórakoztató műsorral akarunk előállni. Be akarjuk mutatni az autókat. Aztán eldöntjük, akarjuk-e folytatni. Van egy opciónk 2020-ra” – mondta.
Mercedes (Fotó: Batchelor / XPB Images) Mercedes (Fotó: Batchelor / XPB Images)