Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn: Verstappen a jövő bajnoka

Brawn: Verstappen a jövő bajnoka

Sky Sports
A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén nyújtott magabiztos teljesítményével Max Verstappen ismét igazolta, a jövőben képes lesz elhódítani a világbajnoki címet – jelentette ki a Forma–1 sportigazgatójaként dolgozó Ross Brawn.

A holland versenyző a múlt hét végén állhatott először dobogóra ausztriai győzelme óta, köszönhetően az időmérőn futott remek körnek (a második helyre kvalifikált két Ferrarit és egy Mercedes leelőzve), és a meggyőző vasárnapi teljesítménynek (megtartotta a második helyet, amiért egy alkalommal visszaelőzte az őt korábban lehagyó Sebastian Vettelt).

Eredménye mellett az F1 sportigazgatója sem ment el szó nélkül. „Ez a fiatal holland mindent kipréselt a Red Bullból” – dicsérte Brawn a bikások versenyzőjét. „Először az időmérőn, amikor váratlanul második lett, majd a futamon, ahol kifogástalanul igazán éretten vezetett.”

Ross Brawn (Fotó: XPB) Ross Brawn (Fotó: XPB)

„Amikor Hamilton forgalomba került, sikerült fölzárkóznia rá, de nem vállalt fölösleges kockázatot. Talán ő is tisztában volt azzal, hogy nem volt valódi esélye a győzelemre. Ez is azt mutatja, hogy minden megvan benne ahhoz, hogy a jövő bajnoka legyen” – magyarázta a tapasztalt szakember, aki úgy érzi, a megfontoltság lassan megszokott lesz Verstappen esetében.

Pedig az elmúlt években sokszor azzal kritizálták, hogy túlságosan agresszíven és néha meggondolatlanul vezet, az idei év elején elkövetett hibái azonban úgy tűnik, fölnyitották a szemét, az utóbbi időszakban ugyanis láthatóan kevesebb a hiba.

„Az nem elég, ha az ember egy-egy futamon fenomenális teljesítményt nyújt, más versenyeken viszont ostoba hibákat követ el” –hangsúlyozta a brit. „Verstappen versenyeire azonban mostanában egyre inkább jellemző lesz az, hogy nemcsak csodálatos tempót diktál, hanem eközben a higgadtság is jellemzi” – zárta gondolatát Brawn.

Max Verstappen (fotó: XPB) Max Verstappen (fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (fotó: XPB)

További tartalmak