Musorujsag
Élő Eredmények

Häkkinen: Räikkönen még mindig sikeréhes

Häkkinen: Räikkönen még mindig sikeréhes

Unibet
Az 1990-es évek végén két világbajnoki címet szerző Mika Häkkinen szerint két dolgot is bizonyít az, hogy honfitársa, Kimi Räikkönen a Sauberhez igazolt: látszik, hogy a finn még mindig élvezi a vezetést és a versenyzést, valamint az is, hogy a csapatnak nagyon komolyak a tervei.

Noha korábban pletykáltak róla, a többség alaposan meglepődött, amikor bejelentették, Räikkönen bár elhagyja a Ferrarit, magának a Forma–1-nek nem fog búcsút inteni, hiszen 2019-ben és 2020-ban a Sauber versenyzője lesz. Honfitársa, a királykategória eseményeit ma már „kívülről”, szakértőként figyelő Mika Häkkinen legutóbbi cikkében arról ír, mindez két dolgot erősített meg.

„Kimi továbbra sem veszítette el a vezetés iránti szenvedélyét, a csapat pedig ambiciózus” – kezdte a korábbi McLaren-pilóta, aki csapatával 1998-ban és 1999-ben ért föl a csúcsra, majd 2001-es visszavonulását követően pont Räikkönen vette át a helyét.

Mika Häkkinen (Fotó: XPB) Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

„Amikor F1-es versenyző vagy, minden nap úgy kelsz föl, hogy tudod, mit akarsz elérni a versenyeken. Ez idővel egyfajta megszállottsággá válik, folyamatosan hajtod magad, hogy jobb eredményeket ér el magadnak és a csapatod számára. Ha egy reggel úgy kelsz föl, hogy már nem vagy éhes a sikerekre, akkor eljött az ideje annak, hogy abbahagyd a versenyzést. Én 2001-ben hagytam abba, amikor még csak 33 éves voltam, Kimi viszont úgy döntött, 40 éves koráig versenyezni fog” – magyarázta.

„Még mindig éhes a sikerre, és ez itt a legfontosabb. Egészen egyszerűen szereti ezt a munkát. A sebessége még mindig rendben van – a második szingapúri szabadedzésen ő volt a leggyorsabb – és egy olyan csapathoz csatlakozik, ami vele akar dolgozni. Ez egy nagyszerű hír a Forma–1 számára” – hangsúlyozta a 49 éves expilóta.

„Kimi a Saubernél kezdte a pályafutását. Az utóbbi években nehéz időkön mentek keresztül, de vágynak arra, hogy építhessenek az idei eredményekre. Csak egy éve tettek szert az Alfa Romeo támogatására, a tulajdonosuk nagyon ambiciózus, és akarják, hogy Kimi megmutassa, hogyan fejlődhetnek tovább, és léphetnek a következő szintre. Ez nem azt jelenti, hogy majd győzelmeket szereznek, néha azonban roppant kielégítő lehet az is, ha segítesz egy csapatnak a fejlődésben, pontokat szerzel, és néha ráijesztesz a nagyokra. Érdekes lesz nézni” – zárta gondolatát.

Kimi Räikkönen (fotó: XPB) Kimi Räikkönen (fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (fotó: XPB)

További tartalmak