Musorujsag
Élő Eredmények

Egy esélye maradt még a Red Bullnak

Egy esélye maradt még a Red Bullnak

Motorsport
Reálisan nézve a Mexikói Nagydíj lesz az utolsó győzelmi esély a Red Bull számára – véli a bikások csapatvezetője, Christian Horner, aki azért reméli, idén több dobogós helyezést is szereznek még. Ami Mexikót illeti, a Mercedes ott mindenképpen komoly kihívóként számol majd velük.

A bikások idén három futamgyőzelmet szereztek, melyek közül talán a monacóira a legbüszkébbek, hiszen ott erőből győzték le a Mercedest és a Ferrarit. Szingapúr előtt sokan arra számítottak, ott is hasonló lesz a helyzet, a villanyfényes viadalt azonban Lewis Hamilton uralta, igaz, Max Verstappen azért végig ott loholt a nyomában és végül meg is szerezte a második helyezést.

Ami a folytatást illeti, a Red Bullnak nincsenek illúziói, vagyis tisztában vannak azzal, hogy normál körülmények között a két élcsapat mögött lesznek, kivéve talán a mexikói pályát, ahol a nagy tengerszint feletti magasság motorokra gyakorolt hatása tavaly is „közelebb hozta” őket (a futamot Verstappen nyerte, igaz, Hamilton és Sebastian Vettel koccanása is az ő malmára hajtotta a vizet).

Max Verstappen 2017-ben Mexikóban (Fotó: XPB) Max Verstappen 2017-ben Mexikóban (Fotó: XPB)

Ha reálisan nézem a helyzetünket, akkor normál körülmények között már csak egy lövésünk maradt, és az Mexikó” – nyilatkozta a csapatvezető, Christian Horner, aki azért reméli, azokon a helyszíneken is sikerül majd borsot törniük a dobogóért csatázók orra alá, ahol esélytelenebbek lesznek. „Bízunk benne, hogy néhány dobogót azért még szerzünk a szezon vége előtt” – mondta.

Mexikóban a Mercedes sportigazgatója szerint is számolni kell majd a bikásokkal, sőt a szezon utolsó hat versenyén több alkalommal is beleszólhatnak még a bajnoki küzdelembe, ami Hamilton és Sebastian Vettel között zajlik; adott esetben bármelyiküktől pontokat rabolhatnak.

„A Red Bull valódi tényező volt Szingapúrban” – jelentette ki Toto Wolff. „A szezon végéig talán még több szerepük lehet. Nagyon jó, hogy ők is ott vannak a sűrűjében, ez jó a szurkolóknak és magának a sportágnak is. Mi élvezzük a dolgot. Papíron Mexikó lesz a következő helyszín, ahol gyorsak lehetnek, de ki tudja, mi történik majd Oroszországban és Japánban?” – zárta gondolatát.

Borítókép: Max Verstappen (fotó: XPB)

További tartalmak