Musorujsag
Élő Eredmények

Merész gumiválasztás a Ferraritól Japánra

Pirelli
A Mercedes konzervatívabb, a Ferrari ismét extrémebb utat választott a gumikkal a Japán Nagydíjra.

Ismertette az október 5-e és 7-e között rendezendő szuzukai hétvége gumikiosztását a Pirelli. Ahogyan az utóbbi időszakban megszokhattuk, a bajnoki címekért küzdő csapatok között most is komolyabb eltérések mutatkoznak, és ahogyan lenni szokott, ezúttal is a Mercedes választott óvatosabban.

A Japán Nagydíjon a közepes, a lágy és a szuperlágy keverékeket bocsátja a résztvevők rendelkezésére a Pirelli. A Mercedes a legkeményebb típusból 2, a közepesből 4, a legpuhábból pedig 7 garnitúrát kért két versenyzőjének, a Ferrari viszont csak egy közepes szettet, 2 lágyat és 10 szuperlágyat rendelt. A vörösök választása nem kockázatmentes, hiszen a közepes gumit így aligha fogják kipróbálni előzetesen a szabadedzéseken, és ha szükségük lesz a lágy típusra, azzal is spórolniuk kell majd.

A közepes keverékről a Red Bull sem gondolja úgy, hogy működőképes lesz Japánban, ám ők  ráhagyásként legalább 4, illetve 5 garnitúra lágy gumit kértek Daniel Ricciardónak és Max Verstappennek a 7, illetve 8 szuperlágy mellé.

10 szett piros gumit egyébként a Ferrarin kívül senki sem rendelt a mezőnyből. A másik végletet a McLaren jelenti, nekik mindössze 4 szuperlágy gumijuk lesz, a közepesből viszont 4, a lágyból pedig 5 szettet kértek, azaz mindkettőből a ők igényelték a legtöbbet.

A versenyzők gumikiosztása a Japán Nagydíjra:

Grafika: Pirelli Grafika: Pirelli

További tartalmak