Musorujsag
Élő Eredmények

A Juventusért elhagyja a Ferrarit a csapatfőnöke?

A Juventusért elhagyja a Ferrarit a csapatfőnöke?

Planet F1, Republica.it
Olasz sajtóhírek szerint távozhat pozíciójából a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene, akit a Juventus futballcsapata szemelt ki magának.

Újra nehéz időszakon megy keresztül a Ferrari a Forma–1-ben. A nyári szünet előtt elhunyt kemény kezű elnökük, Sergio Marchionne, az utóbbi hetekben pedig a versenypályán is kicsúszott a lábuk alól a talaj, és egyre kevesebb az esélyük arra, hogy elhódítsák a bajnoki serleget. A csapat kicsit sincs egyben mostanság, és nem zárható ki, hogy hamarosan újabb meghatározó személycserére kerül sor náluk.

Olasz sajtóhírek szerint Maurizio Arrivabene csapatfőnök fordíthat hátat a gárdának, mégpedig egy másik, a szívéhez szintén közel álló csapat kedvéért. Nem F1-es alakulatról van szó, hanem a Juventus futballcsapatáról, amely Giuseppe Marotta ügyvezető igazgatói pozícióját szánná neki. A többek között Cristiano Ronaldót is alkalmazó klub nemrég jelentette be Marotta október végi távozását, és a mai napon kiadtak egy 9-es listát a lehetséges utódjelöltjeiről, melyen Arrivabene neve is szerepel.

Az olaszról köztudott, hogy él-hal a Juventusért, és már most is tagja a csapat elnökségének, emellett pedig közeli viszonyt ápol a klubot tulajdonló Agnelli családdal. A listán egyébként többek között az aranylabdás Pavel Nedved és Andrea Agnelli is szerepel.

Maurizio Arrivabene (fotó: XPB) Maurizio Arrivabene (fotó: XPB)

Az egyelőre nem derült ki, hogy Arrivabene csak kiszemeltje-e a Juventusnak, vagy azért került képbe, mert van esély rá, hogy elbocsátják a Ferraritól. Egy biztos: 2014 őszén őt még az elhunyt Marchionne nevezte ki a Scuderia csapatfőnökének, és már a múlt évi bajnoki kudarc kapcsán is pedzegették, hogy a menesztését fontolgatják Maranellóban. Mattia Binotto technikai igazgatót emlegették a lehetséges utódjaként. Végül kapott egy új esélyt, ám kérdéses, Sebastian Vettel 50 pontos bajnoki hátránya (és esetleges veresége) mennyire teszi biztossá a helyzetét.

A Ferrari elnöki posztját augusztusban John Elkann vette át, míg ügyvezető igazgatónak Louis Camillerit nevezték ki. A páros azóta már  hozott is egy fontos döntést: Kimi Räikkönen helyére Charles Leclerc-t szerződtették 2019-re Sebastian Vettel mellé. E választással a hírek szerint nemcsak Vettel, Arrivabene akaratával is szembementek, aki szintén szerette volna megtartani a finn veteránt. Az olasz ezt hivatalosan azonban nem erősítette meg, sőt, Szingapúrban arról beszélt, hogy az ő döntése volt a versenyzőcsere.

Borítókép: Maurizio Arrivabene (fotó: XPB)

További tartalmak