Verstappen: Ha nem Kvjat, ki lehetne a Toro Rossónál?

A csapat versenyzője, Max Verstappen támogatja a Red Bull döntését, miszerint a bikások újabb lehetőséget adtak Danyiil Kvjatnak, aki egyéves kihagyás után a Toro Rossóval térhet majd vissza. A holland nem is tudja, ki mást választhattak volna…

Max Verstappen és Danyiil Kvjat (Fotó: xpbimages.com)

A múlt hét végén hivatalossá vált, hogy a tavalyi szezon végén menesztett Kvjat kap még egy esélyt a bikásoktól, és 2019-ben ő lesz a Toro Rosso egyik versenyzője. Az orosz visszahívása megosztja a véleményeket: egyesek szerint megérdemeli a sokadik lehetőséget, hiszen gyors volt, csak fejben kellett összeszednie magát, míg mások úgy vélik, túl sok esélyt kap a Red Bulltól.


A Red Bullnál versenyző Max Verstappen (aki 2016-ban pont az évközben menesztett orosz helyét vette át az anyacsapatnál) az előbbiek táborát erősíti. A négyszeres futamgyőztes megérti, és támogatja is a bikások döntését.
Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)


„Elég tapasztalata van már, ismeri a csapatot és a csapat is ismeri őt” – érvelt a holland az egykori és jövőbeli rivális mellett, amikor Kvjat szerződtetéséről kérdezték. „A tapasztalatai és az, hogy ismerik nagyon hasznos lesz a következő szezonban, amikor a Toro Rosso autóján még több Red Bullelem lesz. Én úgy vélem, ez volt a helyes döntés” – hangsúlyozta.


„Nem is tudom, ki más lehetne ott” – folytatta gondolatmenetét. „A Red Bull programjában jelenleg senkinek sincs elég licencpontja. Danyiil egy ideje ugyan nem vezetett, de én nem tartom kizártnak, hogy így is fejlődött versenyzőként” – utalt arra, hogy az orosz mentálisan sokat erősödhetett.


Hogy ki lesz Kvjat csapattársa, az egyelőre nemcsak Verstappen számára kérdéses, a Toro Rosso ugyanis még csak az orosz érkezését erősítette meg. Jelöltekből persze nincs hiány: az utóbbi időben fölmerült, kisebb meglepetésre Pascal Wehrlein érkezhet a csapathoz, de Brendon Hartley megtartása sem esélytelen, miközben sokat beszéltek a juniorprogramot erősítő Daniel Ticktumról is, neki viszont nagyon gyorsan, nagyon sok licencpontot kellene szereznie.
Max Verstappen (fotó: MTI/EPA) Max Verstappen (fotó: MTI/EPA)