Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher rekordjait is megdöntheti Hamilton – Rosberg

Schumacher rekordjait is megdöntheti Hamilton – Rosberg

Sport1.de
A korábbi csapattárs Nico Rosberg képesnek tartja arra Lewis Hamiltont, hogy átadja a múltnak Michael Schumacher Forma–1-es rekordjait.

Óriásléptekkel halad a címvédés felé Lewis Hamilton. 67 pontos bajnoki előnyével akár már Austinban megszerezheti az ötödik címét – ő lesz az F1 történetének harmadik versenyzője Michael Schumacher és Juan Manuerl Fangio után, aki ilyen magasságokba jut.

Korábbi csapattársa, 2016-os legyőzője, Nico Rosberg nem is tudja elhinni, hogy egykori nagy riválisa máris itt tart. „Egyszerűen hihetetlen, hogy Lewis már úton van az ötödik világbajnoki címe felé. Ez aztán már szép szám” – méltatta a mercedesest, aki szerinte már nem fog meginogni a cél előtt. „Nagy nyomás nehezedik rá, de megoldja. Ezt már haza kell hoznia” – mondta a Sport1-nek nyilatkozó német..

Amennyiben összejön a címvédés, a Mercedes rekordot állít be idén: a Michael Schumacher nevével fémjelzett Ferrari után ők lesznek az F1 történetének második csapata, amely képes négyszer egymás után megvédeni mindkét címét, és zsinórban öt egyéni és konstruktőri bajnokságot nyerni. A párhuzam csak annyiban hibádzik, hogy a vörösöknél valamennyiszer Schumachert koronázták bajnokká, míg a Mercedesnél 2016-ban Hamilton helyett Rosberget.

A német ezzel nem könnyítette meg volt csapattársa felzárkózását a hétszeres bajnokra, ám most úgy látja, Hamiltonnak még így is lesz esélye utolérni Schumacher csúcsait. És ez alatt n nem pusztán a hét címet érti, de a futamgyőzelmek számát is, hiszen Hamilton Szuzukában a 71. sikerét aratta, míg Schumacher 91-nél állt meg. „Ha még akarja folytatni pár évig, még sok bajnoki címet szerezhet. Valószínűleg ő a legjobb a jelenlegi mezőnyben, és egyben minden idők egyik legjobbja is” – vélekedett Rosberg.

Borítókép: Lewis Hamilton és Michael Schumacher 2010-ben (fotó: XPB)

További tartalmak