„Különleges, amikor többen tapsolnak neked, mint Vettelnek”

A Toro Rosso francia versenyzője, Pierre Gasly elismerte, csalódott volt, amiért nem tudta „pontszerzéssel megajándékozni” a japán közönséget, csapata ugyanis hihetetlen szeretetet kapott tőlük Szuzukában. Például hangosabban tapsoltak nekik, mint a Ferrari klasszisának.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Szuzuka több szempontból is az egyik legkülönlegesebb helyszín a Forma–1-es versenynaptárban: a kihívást jelentő, élvezetes vonalvezetésű pálya, annak komoly múltja, és a „hely szelleme” mellett a lelkes szurkolók varázsolják egyedivé. Ők minden évben kitartóan szurkolnak kedvenceiknek, és érthető okokból a hazai gyártónak, a Hondának.


Ezt idén a Toro Rosso versenyzői is megtapasztalhatták, akiket korábban sosem biztattak még ilyen sokan, és akiket sehol sem fogadtak ekkora rajongással. Az időmérőn ezt sikerült kiugró eredményekkel meghálálniuk, a futamon viszont nem jött össze a pontszerzés.
Pierre Gasly és a szurkolók (Fotó: XPB) Pierre Gasly és a szurkolók (Fotó: XPB)Az arról mindössze egy pozícióval lecsúszó (tehát tizenegyedikként célba érkező) Pierre Gasly különösen csalódott volt emiatt. „Rendkívül különleges volt” – mondta a fiatal francia, amikor a hangulatról és a japán szurkolókról kérdezték. „Amikor a tömeg hangosabban tapsol neked, mint Sebastian Vettelnek, akkor tudod, hogy valami egyedülállóban van részed” – tette hozzá.


„Valóban különleges érzés volt ott állni a rajtrácson, és látni, milyen sokan viselik a csapatunk sapkáit és pólóit. Az egész hétvége kivételes volt, hiszen kedden érkeztünk meg, és egész héten folyamatosan éreztük, hogy a szurkolók szeretnek bennünket” – magyarázta.


„Nagyon fontosnak tartottuk, hogy minden rendben menjen, és végül nem éreztem magam túl jól az eredmény miatt, mert nem voltam biztos benne, hogy az volt a legjobb, amit elérhettünk. Az időmérő napján még fantasztikus eredményt értünk el, de aztán a versenyről már nem mondhattuk el ugyanezt. Ott jobbak is lehettünk volna. Csalódott voltam, hiszen egész hétvégén elképesztő szurkolást kaptunk, de igaz ez a teljes szezonra is” – zárta gondolatát.
Szurkolók Szuzukában (Fotó: XPB) Szurkolók Szuzukában (Fotó: XPB)