McLaren: Voltak pozitívumok Szuzuka kapcsán

Noha a csapat versenyzői már az időmérő első szakaszában kiestek, a futamon pedig ismét messze voltak a pontszerzéstől, a McLaren sportigazgatója, Gil de Ferran lát pozitívumokat a múlt hétvégi Japán Nagydíj kapcsán.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Az időmérő edzésen Fernando Alonso tizennyolcadik, Stoffel Vandoorne pedig tizenkilencedik volt Szuzukában, a McLaren tehát csak az egyik Saubert tudta maga mögé utasítani, igaz, Marcus Ericsson egy baleset miatt az időmérő végén már nem javíthatott. Sokkal jobban a futam sem alakult számukra: a spanyol tizennegyedik, a belga tizenötödik volt.


Alonso ráadásul egy öt másodperces büntetést is kapott a Lace Stroll-lal történt incidens miatt. A csapat sportigazgatója viszont mindennek ellenére sem volt teljesen elégedetlen a japán hétvégén történtekkel. Sőt, a versenytempót egyenesen biztatónak tartja.
Gil de Ferran (Fotó: XPB) Gil de Ferran (Fotó: XPB)„A gyenge rajtpozíciók, Fernando büntetése, és az újabb pont nélküli verseny ellenére a vasárnap pozitív volt” – nyilatkozta az amerikai szakember. „Stoffel küszködött egy kicsit a futam elején, az első etapban, de aztán sikerült visszaküzdenie magát, és be tudott csatlakozni az előtte zajló csatába” – tette hozzá, majd Alonso futamáról is szólt.


Úgy érzi, ha a spanyol klasszis nem keveredik bele a sokat emlegetett incidensbe, a csapat eredménye sokkal jobb lett volna. „Fernando első köre egyszerűen briliáns volt. A versenytempója pedig végig meggyőző volt a futam alatt. Ismét megmutatta, mennyire hatékonyan tud teljesíteni a futamok alatt” – dicsérte a kétszeres világbajnokot.


„Ültünk, és azon töprengtünk, mi lett volna ha, de közben mégis jobban érezhettük magunkat, hiszen sikerült legyőznünk olyanokat, akik előlünk indultak. Ráadásul a versenytempónk újra erősebbnek bizonyult, mint az egykörös” – zárta gondolatát.
Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)