Ricciardo: Nem azért kapok ki az időmérőkön, mert Verstappen tökösebb

A csapattársától az időmérőkön szinte folyamatosan elmaradó Daniel Ricciardo úgy érzi, nem azért kap ki Max Verstappentől, mert a holland bátrabban, jobban vezet szombatonként, hanem az autó beállításai miatt.

Max Verstappen és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Első közös szezonjukban Ricciardo magabiztosabb volt az időmérőkön és 11-6-ra le is győzte fiatal márkatársát. Tavaly fordult a kocka, és Verstappen bizonyult erősebbnek szombatonként (a házi csatát 13-7-tel nyerte), idén pedig teljesen egyértelmű a holland dominanciája: jelenleg 13-2-re vezet azokat a kvalifikációkat nézve, ahol mindketten futottak mért kört.


Amikor erről a lemaradásról kérdezték, Ricciardo elismerte, csapattársa többet tud kihozni az TB14-esből az időmérőkön, ám kiemelte, ez nem feltétlen annak köszönhető, hogy Verstappen jobban, vagy bátrabban irányítaná versenygépét.
Daniel Ricciardo (fotó: XPB) Daniel Ricciardo (fotó: XPB)„Tavaly nem voltam elégedett az időmérőimmel” – kezdte a hétszeres futamgyőztes. „Úgy gondoltam, az idei év elején elkezdtünk javítani a helyzeten. Hogy aztán én nem hoztam ki mindnet az autóból, vagy Max végzett sokkal jobb munkát, mint én, azt tényleg nem tudom. De még nem végeztem” – hangsúlyozta Ricciardo.


„Őszintén mondom, nem akarom elvitetni Max érdemeit. Egyértelmű, hogy gyors és az is, hogy nagyon jól vezet, de nem egyértelmű, hogy azért jobb, mert tökösebben megy be bizonyos kanyarokba, vagy valami hasonló. Úgy érzem, bizonyos értelemben még vissza is fejlődtünk az időmérőkön. Néhány időmérő után úgy érzem, jobbak lehettünk volna, ha hatot csavarunk a vezetőszárnyon, és nem csak egyet vagy kettőt” – magyarázta.


„Több dologgal kapcsolatban is szeretnék proaktívabb lenni, de főleg a beállításokkal. Az esetek többségében megértjük ugyan őket, de már későn. Úgy érzem, hogy még mindig tanulnunk. Az viszont nyilvánvaló, hogy Max idén gyakrabban tudott felülkerekedni ezeken a dolgokon, mint én” – zárta gondolatát az ausztrál, aki 2019-ben már egy másik csapatnál, a Renault-nál bizonyíthat.
Daniel Ricciardo (fotó: XPB) Daniel Ricciardo (fotó: XPB)