Musorujsag
Élő Eredmények

A Williams szerződtette a Mercedes védencét – hivatalos

A Williams szerződtette a Mercedes védencét – hivatalos

Williams
Már biztos, hogy a Mercedes egyik védence ott lesz a rajtrácson 2019-ben, a Williams ugyanis szerződtette a Forma–2-es bajnokság éllovasát, George Russelt! A 20 éves tehetség többéves szerződést kötött a patinás istállóval.

Jelenleg a tavaly GP3-as bajnoki címet szerző, idén pedig újoncként az F2-ben brillírozó (minden valószínűség szerint itt is végső győztessé váló) George Russell az egyik legígéretesebb fiatal versenyző a királykategória háza táján, mercedeses kapcsolatai révén pedig sejthető volt, hogy nem kell sokat várni a debütálására. A Williams mai bejelentése mégis kissé váratlanul érkezett.

Azt ugyan sejthettük, hogy végül nem a Force Indiától kap majd lehetőséget (idén itt tesztversenyzőként dolgozott), a Williamsszel kapcsolatban azonban az utóbbi időben inkább Esteban Ocon neve merült fel, és úgy tűnt, a Mercedes is inkább őt akarja a mezőnyben tartani.

Persze Russell szerződtetése nem zárja ki Ocon érkezését, arra viszont talán kevesen számítottak, hogy ő jut előbb versenyzői üléshez. A brit tehetségnek viszont – aki tehát az F1-ben is folytathatja csatáját a McLarennél debütáló F2-es riválissal, Lando Norrisszal – már nem kell aggódnia jövője miatt! „Megtisztelő, hogy csatlakozhatok egy olyan neves és hihetetlen örökséggel rendelkező istállóhoz, mint amilyen a Williams” – nyilatkozta szerződtetése kapcsán.

George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)

„Szeretnék köszönetet mondani Claire Williamsnek és minden vezetőnek a belém vetett hitért, és azért, hogy lehetővé tették ezt az egészet. Toto Wolffnak és a Mercedesnek is köszönettel tartozom azért a segítségért, amit a GP3-as és a Forma–2-es időkben nyújtottak. Elképesztően izgatott vagyok! Várom, hogy a Williamsszel dolgozhassak, és megtehessem az első lépéseimet F1-es versenyzőként. Már alig várom a jövő évi Ausztrál Nagydíjat, ami izgalmas új kezdet lesz számomra” – folytatta.

A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams a fiatal brit szerződtetését követően kiemelte, az istálló mindig fontosnak tartotta a tehetségek támogatását és gondozását, Russell megszerzése pedig tökéletesen illeszkedik ehhez a filozófiához. „Ő egy olyan pilóta, akit már most sokan nagyra tartanak a paddockban” – mondta, majd hozzátette, ők is jó ideje figyelik a pályafutását.

„Az idő alapján, amit eddig vele töltöttünk úgy gondoljuk, remekül illik majd a csapatunkba. Az elkötelezettsége, a szenvedélye és az odaadó munkája pont az, amire nekünk szükségünk van most, amikor a csapaton belül a jövőre koncentrálunk. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy George csatlakozik a csapatunkhoz és együtt dolgozhatunk majd vele, miközben ő folytatja a fejlődését autóversenyzőként” – magyarázta a szakember.

A Williams másik ülésére Ocon mellett több „rivális” is pályázik. A legfőbb esélyes a hírek szerint a csapat jelenlegi pilótája Szergej Szirotkin, az orosz mögött ugyanis komoly támogatók állnak, a vezetőség pedig a teljesítményével is elégedett. A jelöltek között szerepel Roberg Kubica is, aki továbbra is a nagy visszatérésre hajt, korábban pedig a Forma–2-ben edződő orosz Artyom Markelov neve is fölmerült az istálló kapcsán, mint lehetséges kiszemelt.

George Russell (Fotó: XPB) George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak