Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz: Ennél már csak jobb lehet a McLaren

Sainz: Ennél már csak jobb lehet a McLaren

F1i, GMM
A McLaren már elérte a mélypontot, 2019-ben tehát csak fölfelé vezethet az útja – jelentette ki Carlos Sainz, aki bízik benne, új csapata már csak a következő szezonra összpontosít, az ugyanis jó lehetőséget hozhat számukra.

Bár a Hondával való szakítást követően komoly reményekkel vágott neki a 2018-as szezonnal, a Renault-val összebútorozó McLaren újabb gyenge szezont zár: ahelyett, hogy a középmezőny élére állt volna, a fejlesztési versenyben alaposan lemaradó csapat jelenleg a hatodik pozícióért harcol az évközben „lenullázott” Force Indiával.

Talán az előző évek hibáiból tanulva, a következő szezonnal kapcsolatban már visszafogottabban nyilatkoznak: elmondták, 2019 az istálló „újjáélesztéséről” szól majd. Ennek jegyében több új szakembert szerződtettek, és pilótapárosukat is fölfrissítették.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Egyik új versenyzőjük, a Renault-tól érkező Carlos Sainz úgy érzi, a McLaren idén már elérte a mélypontot, a folytatásban tehát csak jobb jöhet. „Szerintem most elvégzik a házi feladatot” – mondta a spanyol a Cadena Sernek. „Keményen dolgoznak, mert idén elérték a mélypontot, szóval innen már csak fölfelé vezet az út. A nulláról kell kezdeniük, és ez önbizalommal tölt el. Látták a problémákat, és meg akarják oldani őket” – hangsúlyozta.

Persze az idei forma őt sem lelkesíti, viszont bízik abban, hogy a McLaren már minden erejével 2019-re készül, az új szezon ugyanis jó esély lehet számukra „Furcsa Fernandót (Alonso) a rajtrács végén látni, de annyira szoros most a csata, hogy három-négy tizedmásodperc is rengeteget jelenthet. De szerintem a csapat már nem küzd ezért az évért. Nagyon remélem, hogy 2019-re összpontosítanak, és ez most a tanulóév. Jövőre változnak a szabályok, és ez lehetőséget biztosít arra, hogy a nulláról kezdjenek és elérjék a szükséges szintet” – magyarázta.

Végül azért kiemelte, bár valóban gyengén teljesítettek az utóbbi időben, annyira azért nem rossz a McLaren helyzete, mint amilyennek kívülről tűnhet. „Az én jelenlegi versenyautóm egyáltalán nem rossz, és a McLaren mindössze három-négy tizedmásodperccel lassabb nála. Viszont nagyon szoros a középmezőny, és ezért igazából a helyzetük sokkal rosszabbnak tűnik” – mondta.

Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak