Musorujsag
Élő Eredmények

Toro Rosso: Biztos, hogy Kvjat gyors lesz!

Toro Rosso: Biztos, hogy Kvjat gyors lesz!

GMM
A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost biztosra veszi, hogy Danyiil Kvjat erősen tér majd vissza a királykategóriába, és ezúttal meg tudja mutatni, milyen lehetőségek rejlenek benne. Az orosz eközben elmondta, mentálisan valóban erősebb érzi magát, mint az előző években.

Nagyon kevés versenyző mondhatja el magáról azt, hogy a harmadik esélyt is megkapta a királykategóriában, a legtöbben ugyanis már az első „eljátszását” követően kikerülnek a körforgásból, és sosem tudnak visszatérni. Danyiil Kvjat, aki 2019-ben ismét a Toro Rosso pilótája lesz egy azok közül, akiknek másodszor, sőt most harmadszor is bizalmat szavaztak.

Az orosz pályafutása ígéretesen kezdődött, a Red Bulltól való 2016-os menesztése azonban megtörte, és bár a Toro Rossónál még bizonyíthatott volna, nem találta régi formáját, így tavaly búcsút intettek neki. 2018-at a Ferrari fejlesztőpilótájaként töltötte, majd a bikások ismét bekopogtak hozzá.

Danyiil Kvjat (Fotó: XPB) Danyiil Kvjat (Fotó: XPB)

Szerződtetésének bejelentésekor elmondták, mindvégig hittek tehetségében, az egyéves „távollét” alatt pedig fejben is sikerült összeszednie magát. Éppen ezért főnöke, Franz Tost biztosra veszi, jól fog teljesíteni a következő szezonban. „Most sokkal lazább. Érzem, hogy jóval érettebb, mint az előző évben volt. Szerintem egy nagyon versenyképes Danyiil Kvjatot láthatunk majd” – jósolta a tapasztalt osztrák szakember, majd újra kiemelte, ő végig hitt az oroszban.

„Mindannyian tudtuk, hogy nagyon gyors versenyző. Azzal is tisztában voltunk, hogy elképesztő a nyers sebessége. Csak be kell ülnie az autóba, nyomnia kell a pedált, és már látod is mennyire jó eredményeket érhet el. Tudjuk, hogy képes erre!” – mondta.

Azt, hogy mentálisan kellett erősödnie, maga Kvjat is elismerte, majd elmondta, úgy érzi, fejlődött, ugyanakkor tudja, ezzel még nem ért az út végére. Sok feladat vár még rá. „Most nagyon boldog és pozitív vagyok, hiszen visszatérhetek. Örökké azonban nem lehetek ebben az állapotban, mert sok munka vár még rám. Idén sokat dolgoztam saját magam fejlesztésén. Fontos, hogy mentálisan is jó állapotban legyél, és én idén erre összpontosítottam, noha voltak napok, amikor egyáltalán nem volt biztos, hogy visszatérhetek. De tudtam, ha ez megtörténik, az pozitív lesz” – nyilatkozta.

Danyiil Kvjat  (Fotó: xpbimages.com) Danyiil Kvjat (Fotó: xpbimages.com)
Borítókép: Danyiil Kvjat (fotó: XPB)

További tartalmak