Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso szerint Vandoorne egyike a legnagyobb fiatal tehetségeknek

Alonso szerint Vandoorne egyike a legnagyobb fiatal tehetségeknek

RaceFans
Fernando Alonso úgy érzi, jelenlegi csapattársa, Stoffel Vandoorne egyike a két legtehetségesebb fiatal versenyzőnek, és ezt csak balszerencséje miatt nem tudta bizonyítani a királykategóriában, ahol mindig rosszkor volt rossz helyen.

A kisebb kategóriákban remeklő Vandoorne erős eredménysorral a háta mögött érkezett a Forma–1-be, ahonnan két gyenge szezon után (egy időre biztosan) be nem váltott ígéretként távozik a Forma–E-be. Menesztését követőem néhányan úgy fogalmaztak, a McLaren és a közvélemény is szigorú volt vele, hiszen két az istálló számára rendkívül nehéz szezonban kellett helyt állnia.

Többek között például a csapattárs, Fernando Alonso is sajnálja, hogy Vandoorne jövőre már nem lesz tagja a királykategória mezőnyének. „Egyértelmű, hogy nagy kár érte, mert Stoffel egyike a legnagyobb tehetségeknek” – nyilatkozta a spanyol.

Stoffel Vandoorne és Fernando Alonso (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Csak két versenyző dominálta a Forma–2-őt. Az egyik Charles Leclerc, a másik pedig Stoffel. Megegyezőek az az eredményei a győzelmek és a rajtelsőségek tekintetében. Az egyik a világbajnoki címért fog harcolni a következő szezonban, a másik pedig ott sem lesz a mezőnyben” – utalt arra, hogy Leclerc 2019-nek már a Ferrari pilótájaként vághat neki.

„De ilyen jelenleg a Forma–1, és ilyen jelenleg a sport. A lehető legjobbkor kell a lehető legjobb helyen lenned, Stoffel pedig valószínűleg nem a legjobbkor volt a legjobb helyen” – hangsúlyozta a kétszeres világbajnok.

„Persze, a Forma–1-ben valószínűleg mindig így mentek a dolgok” – folytatta. „Viszony annyira azért talán nem voltak szélsőséges esetek, mint Stoffelé, aki egyike a két legnagyobb tehetségnek. De ezen a helyzeten már nehéz változtatni” – zárta gondolatát a spanyol, aki a szezon közben is többször védelmébe vette fiatal márkatársát, kiemelve, ő az egyik legjobb, akivel eddig együtt dolgozott.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)

További tartalmak