Musorujsag
Élő Eredmények

Amerikai Nagydíj – rajtrács (frissítve)

Amerikai Nagydíj – rajtrács (frissítve)

Boxutca
Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!

Nem tört meg a Mercedes 2014 óta tartó időmérős veretlensége Austinban, Lewis Hamilton a pályán harmadik, az Egyesült Államokban már negyedik pole pozícióját szerezte – utóbbi téren utolérve a rekordot tartó Michael Schumachert. Pályafutása 81. edzéselsősége remek kiindulópont az esetleges bajnoki címvédéshez, hiszen eddig valamennyi austini versenyt az első sorból nyerték meg, három esetben a pole-szerző.

E statisztika Sebastian Vettel helyett Kimi Räikkönen számára kecsegtető még, aki csapattársa büntetése révén örökölte meg a második rajtkockát. A Ferrari Monza óta először jutott be két autóval a legjobb háromba az időmérőn, és azóta először áll egyikük az első sorban. Vettelnek viszont csak az időmérős statisztikáján sikerült javítania, Olaszország óta nem tud az első sorba férkőzni, és idén negyedszer rajtol a top 3-on kívül.

Helyzetéből Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo profitált – az ausztrált Monaco óta először láthatjuk a legjobb négyből rajtolni, és csupán másodszor jobb helyről, mint Max Verstappen. A holland legutóbb oroszországi motorcserés büntetése miatt indult a legjobb tízen kívül, azt megelőzően pedig  Monacóban és Bahreinben került ennyire hátra a rajtrácson.

A B-liga pole-ja a hatodik helyet idén harmadszor megszerző Esteban Oconé lett, aki mögé a Német Nagydíj óta legjobb helyezését elérő Nico Hülkenberg sorol majd be. A renault-s hazai futama óta csak Szingapúrban indulhatott a legjobb 10-ből. A most hazai közönség előtt versenyző Haast Romain Grosjean juttatta be a legjobb 10-be – kanadai utolsó rajtkockája óta ez sorozatban tizedszer sikerült neki, ami mutatós mérleg. De Charles Leclerc-é is az, aki most triplázott ezen a téren.

Fernando Alonso szombat délután büszkén állapította meg, hogy 18. idei időmérőjükön is legyőzte a „szupertehetséges” Stoffel Vandoorne-t, akit most csak három büntetés mentett meg az utolsó helyes indulástól. A két Toro Rossóba megint új Honda-motor került, ami mezőny végi hátrasorolást ért. Brendon Hartley emellett még egy súlytalan 5 rajthelyes büntetést is kapott idő előtti váltócseréért.

Friss: Eléjük a váltócsere miatt büntetett Max Verstappen sorol be. aki öt helyet veszít.

Az Amerikai Nagydíj élő közvetítése 19:30-kor kezdődik az M4 Sporton és az M4 Sport.hu-n. Ebből a sorrendből vág neki az 56 körös versenynek a mezőny!

Amerikai Nagydíj – rajtrács:

 

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak