Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll még idén kipróbálhatja a Force Indiát

Stroll még idén kipróbálhatja a Force Indiát

Motorsport
A Force India szívesen autóba ültetné Lance Strollt a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követő gumiteszten, hogy a fiatal kanadai még idén megkezdhesse a csapattal és az autóval való ismerkedést.

Bár hivatalos bejelentés továbbra sem érkezett arról, hogy a Force India szerződteti Strollt, szinte mindenki nyílt titokként kezeli, hogy 2019-ben a kanadai (kinek édesapja vette át a csapatot az előző tulajdonosoktól) lesz Sergio Pérez csapattársa. Állítólag azért késik mindennek a megerősítése, mert a csapat előbb megvárja Esteban Ocon sorsának tisztázását.

Ami a csapattal való ismerkedést illeti, Stroll normál esetben 2019 elején állhat hivatalosan is munkába a Force Indiánál, abban az esetben viszont, ha a felek (a rózsaszínek és a kanadai jelenlegi csapata, a Williams) egyetértenek, jó pár hónappal hamarabb elkezdődhet a folyamat.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Az Abu-dzabi Nagydíj után ugyanis a helyszínen marad a királykategória mezőnye, hogy Pirelli 2019-es abroncsait tesztelje, ezen a gyakorláson pedig, ha minden kedvezően alakul számára, Stroll is autóba ülhet. A lépés teljesen logikus lenne, és a Force India is bízik benne, hogy sort keríthetnek rá, igaz, egyelőre nagyon diplomatikusan nyilatkoznak róla.

Nagyon jó lenne, ha Abu-Dzabiban a másik versenyző is autóba ülhetne, hogy gyűjtsön egy kis tapasztalatot” – nyilatkozta a csapatvezető, Otmar Szafnauer. „Az a teszt a következő szezonról szól. Noha az idei autóval futjuk, az új gumik lesznek fenn, és minden azok megértéséről szól” – tette hozzá a szakember, aki egyelőre szkeptikusan áll hozzá a lehetőséghez, de megjegyezte, még nem is akarják elsietni annak tető alá hozását.

Ami Ocont illeti, korábban fölmerült, a helyét már idén átveheti kanadai riválisa, ezek a pletykák azonban egyre csendesebbek lettek, három futammal a szezon vége előtt pedig már nem is tűnik logikusnak ez a lépés. Azt, hogy a francia továbbra is a csapatban marad, most Szafnauer is egyértelművé tette. „Igen, biztos, hogy itt lesz. Nincs okunk arra, hogy ne legyen” – mondta.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (fotó: XPB)

További tartalmak