Musorujsag
Élő Eredmények

Deja vu Mexikóban: Verstappen nyert, Hamilton világbajnok lett!

Deja vu Mexikóban: Verstappen nyert, Hamilton világbajnok lett!

Boxutca
Max Verstappen már a rajtnál revánsot vett a szombatért és újra nyert Mexikóban, míg Lewis Hamilton ismét egy szenvedős versenyen, dobogó nélkül ünnepelte bajnoki címét. Kettős dobogó a Ferrarinál – Daniel Ricciardón átok ül.

„A pódium ceremóniában nem érintett” – emelte ki Szujó Zoltán Lewis Hamilton 5. címszerzése kapcsán, és valóban. Ez a Mercedes ezen a napon Hamiltonnal csak a negyedik helyre volt jó. Még a pályát is elhagyta egyszer, nagy igyekezetében, miközben a gumijaival küszködött.

XPB_968109_HiRes

Ezen a napon ugyanis Max Verstappen volt az igazi menő. A második helyről indult, de miután a márkatársa, Daniel Ricciardo – aki a pole-ból várta a rajtot – kissé elrontotta a startot, a holland vette át a vezető szerepet.  Olyannyira, hogy a második helyre felzárkózó Lewis Hamiltontól is hamar ellógott, és talán végig magányos farkasként autózott volna a leintésig, ha nem „jön be” a virtuális biztonsági autó. De az bejött és visszalassított mindenkit, és picit kavargatta is az állóvizet. De az állóvizet leginkább a gumikopás, hólyagosodás kavargatta. Ettől szenvedett többek között Lewis Hamilton is, aki a stabilnak látszódó második helyről a negyedikre csúszott vissza a végére. 1 percen kívülre Verstappenhez képest, aki ezzel együtt nem lehetett túlzottan magabiztos a futam hajrájában, ott ugyanis márkatársának autója megadta magát. Ricciardo a 2. helyről esett ki, amire a holland rögtön be is szólt rádión, hogy inkább tekerjék le a motorját, minthogy ő is bajba kerüljön. Hogy milyen választ kapott, azt nem tudni, de azt igen, hogy körökkel később folyamatos lila szektorokat autózott, ami után már inkább a csapatának kellett figyelmeztetnie, hogy semmi szükség a rohanásra.

Motor Racing - Formula One World Championship - Mexican Grand Prix - Race Day - Mexico City, Mexico

Az autója tökéletes partner volt, így Verstappen, ha nem is lehetett a világ legifjabb pole-osa, de legalább megnyerte a bajnoki címet eldöntő futamot. Az ugyanis most már tényleg eldőlt. Vettel második lett, ami után Hamiltonnak akár el sem kellett volna indulnia, akkor is az „ölébe hullott” volna a trófea.

Lewis Hamilton tehát a Forma-1 ötszörös világbajnoka lett a Mexikói Nagydíj után, de nem dőlhet hátra teljesen nyugodtan, hiszen még két futam van hátra a 2018-as évből, és a csapatvilágbajnoki cím tulajdonosát egyelőre nem nevezhették meg.

Motor Racing - Formula One World Championship - Mexican Grand Prix - Race Day - Mexico City, Mexico

A következő futamra ezúttal két hetet kell várni. A Brazil Nagydíj november 9. és 11. között esedékes.

Mexikói Nagydíj – végeredmény:

Versenyző Csapat Idő
1. Max Verstappen Red Bull-TAG Heuer 1 ó 38 p 28,851 mp
2. Sebastian Vettel Ferrari +17,316 mp
3. Kimi Räikkönen Ferrari +49,914 mp
4. Lewis Hamilton  Mercedes +1 p 14,554 mp
5. Valtteri Bottas Mercedes +1 kör
6. Nico Hülkenberg Renault +2 kör
7. Charles Leclerc Sauber-Ferrari +2 kör
8. Stoffel Vandoorne McLaren-Renault +2 kör
9. Marcus Ericsson Sauber-Ferrari +2 kör
10. Pierre Gasly Toro Rosso-Honda +2 kör
11. Esteban Ocon Force India-Mercedes +2 kör
12. Brendon Hartley Toro Rosso-Honda +2 kör
13. Lance Stroll Williams-Mercedes +2 kör
14. Szergej Szirotkin Williams-Mercedes +2 kör
15. Kevin Magnussen Haas-Ferrari +2 kör
16. Romain Grosjean Haas-Ferrari +3 kör
17. Daniel Ricciardo Red Bull-TAG Heuer kiesett
18. Sergio Pérez Force India-Mercedes kiesett
19. Carlos Sainz Renault kiesett
20. Fernando Alonso McLaren-Renault kiesett

Borítókép: A Mexikói Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

További tartalmak