Ericsson: Föl kellett áldoznom a futamomat

Marcus Ericsson dühösen vette tudomásul, hogy csapata múlt vasárnap saját versenyének feláldozását kérte tőle a márkatárs, Charles Leclerc segítése végett. Éppen ezért roppant elégedett volt azzal, hogy ennek ellenére is pontot szerzett.

Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

Az akkor a tizedik helyen haladó Ericssont első kerékcseréjét megelőzően arra kérték, nyújtsa el a hiperlágy abroncsokon teljesített etapját segítve ezzel csapattársát, Charles Leclercet, kinek közvetlen ellenfelei mögötte haladtak a keményebb keverékeken. Ericsson három körrel tovább maradt a pályán, mint a monacói, majd lassú kiállása után csak a mezőny végére jött vissza.


Ennek ellenére végül mégis pontszerző lett (kilencedikként ért célba, két pozícióval a csapattárs mögött) egy meggyőző fölzárkózást követően. Amikor versenyéről kérdezték, a svéd elárulta, a Sauber kérése felbosszantotta a viadal első szakaszában.
Marcus Ericsson (Fotó: XPB) Marcus Ericsson (Fotó: XPB)


„Füstölögtem a volán mögött” – nyilatkozta. „Tényleg frusztrált voltam. Tudom, hogy azért dolgozunk, hogy a csapat a lehető legjobb eredményt érje el, de ez egy kicsit extrém volt. Úgy éreztem, el kell dobnom a futamomat, és ez bosszantott. A második etap viszont megmentette a versenyem; erre nagyon büszke voltam. Ezekkel a dolgokkal együtt kissé hihetetlen volt, hogy kilencedik lettem, és legyőztem azokat az autókat” – magyarázta.


Mivel a Sauber bekerült az időmérő utolsó szakaszába, kényszerűségből a leglágyabb gumikon kellett kezdeniük, míg közvetlen riválisak szabadon taktikázhattak. „A terv az volt, hogy segítjük Charles futamát. Teljesen feláldoztam a sajátomat, hogy segíthessek neki. Korábban ki akartam állni, de fel kellett tartani a többieket, hogy segíthessük őt az előny fölépítésében” – mondta Ericsson.


Azt tettem, amit a csapat kért, de frusztráló volt, mert úgy éreztem, elveszítem az esélyem a pontszerzésre. Mindig csapatjátékos voltam, mindig mindent megtettem a csapatért, és az ő érdekeiket tartottam a legfontosabbnak. Ez az egyike azon képességeimnek, amit az emberek nagyra értékelnek. Most is ezt tették, és Charles is elismerte ezt. A futam után köszönetet is mondott nekem, nélkülem ugyanis nem futhatott volna ilyen versenyt” – zárta gondolatát a svéd.
Marcus Ericsson (Fotó: XPB) Marcus Ericsson (Fotó: XPB)