Ricciardo tisztázta: Ott leszek az utolsó két versenyen!

Daniel Ricciardo tisztázta mexikói kiesését követő nyilatkozatát, és biztosított mindenkit arról, hogy nem hagyja ki a szezon utolsó két versenyét.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Az autóm szívesen odaadom Gaslynak, vezesse ő, én végeztem vele! Őszintén mondom, már nem is látom értelmét az utolsó két versenynek” nyilatkozta a csalódott Daniel Ricciardo Mexikóban azok után, hogy dobogós helyen haladva 10 körrel a vége előtt ismét meghibásodott alatta a Red Bull. Csalódottságának oka, hogy a legutóbbi 11 versenyből 6-ot fel kellett adnia, és monacói győzelme óta szinte alig voltak hétvégéi, melyeken ne hátráltatták volna műszaki problémák.


Ricciardo a szezon végén búcsúzik a Red Bulltól, 2019-től a Renault gyári versenyzőjeként folytatja, és felmerült a kérdés, mennyire gondolja komolyan, amit a futamot követően kiábrándultságában mondott, ezért az Instagramon igyekezett tisztázni: nem fogja kihagyni a brazil és abu-dzabi hétvégéket. „Pár dolog Mexikóról. Mindenekelőtt: teljesíteni fogom az utolsó két versenyt” – tette egyértelművé.


„Idén egyszerűen sok volt a csúcspont és a mélypont – sajnos a mélypontból több. Ez elég frusztráló volt, nem tagadom. De mielőtt elválunk, tartozom ennyivel magamnak és a fiúknak, akik a belüket is kidolgozzák. Szóval ott leszek. Most csak szükségem volt pár nap szabadságra. De rendben vagyok.”


Ricciardo csalódottságával Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megértően nyilatkozott, jelezte, ők is ugyanolyan bosszúsak a történtek miatt, mint az ausztrál, és most abban bíznak, hogy az utolsó két futamon „elvonulnak a sötét felhők” Ricciardo feje fölül. A mexikói kiesést egyébként egy olyan kuplunghiba okozta, amilyen Max Verstappent is hátráltatta a pénteki második szabadedzésen. A hiba ezúttal nem a Renault, hanem a Red Bull felelőssége volt.