Musorujsag
Élő Eredmények

A Renault-ra és Ricciardóra sem haragszik Sainz

A Renault-ra és Ricciardóra sem haragszik Sainz

Motorsport
A Renault-ra és Daniel Ricciardóra sem haragszik Carlos Sainz, akinek egy szezon után kell távoznia a franciáktól. Kiemelte, miután eldőlt, hogy véget ér az együttműködés, plusz motivációt kapott arra, hogy a lehető legerősebben zárja az évet.

A pilótakeringő egyik legnagyobb meglepetését a Renault és Ricciardo szállította, amikor augusztus elején bejelentették, jövőre együtt folytatják. Ekkor vált hivatalossá, hogy Sainznak nem marad helye jelenlegi csapatánál, sokat azonban arra sem kellett várni, hogy a spanyol és új csapata, a McLaren is közölje, 2019-től közösen szállnak harcba a pontokért.

Mivel egy év után kényszerült távozni, a spanyolban akár tüskék is maradhattak volna, ő viszont állítja, nem haragszik munkaadójára, a bejelentést követően pedig új motivációt is kapott. „A szünet után könnyű lett volna azt mondanom, hogy gyorsan fejezzük be ezt a szezont, aztán fókuszáljunk a következőre” – nyilatkozta a Motorsportnak. „De úgy éreztem, maradt még valami ebben a Renault-történetben. Nem bizonyítanom kell, csak nagyon erősen akartam befejezni az évet” – tette hozzá.

„Nagyon sok motivációt nyertem a nyári szünet, a Belga Nagydíj után. Azt mondogattam magamnak, hogy erősen akarom zárni az évet ezzel a csapattal. Nagyon jó a kapcsolatom a szerelőkkel, a mérnökökkel és a vezetőséggel is. Éppen ezért nagyon keményen nyomtam a szünet után, hogy jól teljesítsek a Renault-val. És, most pont ez történik, nem? Nagyon erős versenyek vannak mögöttünk. A szünet után nem teljesített olyan jól az autónk, mint a szezon elején, de a pontokat így is szépen gyűjtögettük, erre pedig nagyon büszke vagyok” – magyarázta.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Sainz bizonytalanabbul kezdte az évet, későbbi javulása viszont őt és a főnököket sem lepte meg. „A japán, az olasz és a szingapúri hétvége erős volt. Az időmérőkön és a futamokon is jól teljesítettem. Csak idő kérdése volt, hogy jobban hozzászokjak az autóhoz, és az is kellett, hogy ne történjenek furcsaságok a versenyeken. Akkor hirtelen minden jobban nézett ki, mint az év elején. Sosem aggódtam, mert csak idő kérdése volt, hogy jöjjenek ezek a jobb eredmények” – hangsúlyozta.

Sosem hallhattak tőlem semmilyen negatív megjegyzést a Renault-ra vagy Ricciardóra. Egyedül azt sajnálom, hogy nem tölthettem velük több időt, hogy együtt érjük el a jobb eredményeket. Az élet ezt így hozta. Ahogy én látom, még mindig örülnek annak, hogy Renault-motoros autóval versenyzem majd. Biztosra veszem, hogy sikeresek leszünk a McLarennél. Ahogyan a dolgok alakultak, úgy tűnhet, hogy kitettek innen, és kellett egy B terv, ez a B terv pedig a McLaren volt. Amint adódott a lehetőség, ki is használtam azt. A McLaren pedig egy remek esély számomra” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz (fotó: XPB) Carlos Sainz (fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak