Ericsson: Fáj, hogy pont most nem folytathatom…

A csapatnál jövőre már csak tesztversenyzői feladatokat ellátó Marcus Ericsson elismeri, fáj neki, hogy pont most kell távoznia a Saubertől, amikor az istálló fejlődésnek indult, és egyre gyakrabban harcba tud szállni a pontszerző helyek megszerzéséért.

Marcus Ericsson (Fotó: XPB)

Ericsson 2014 óta erősíti a svájci csapatot, ami pont az előző években szenvedte el fennállásának eddigi leggyengébb időszakát. Fejlődésük idén indult be igazán, a szezon közben ugyanis sereghajtóból a középmezőny tagjaivá váltak, akik egyre gyakrabban oda tudnak érni a pontzónába. A svédnek pedig pont most kell távoznia, amikor a jövő is ígéretesebbnek tűnik.


Az istálló jövőre a Ferraritól érkező Kimi Räikkönent és a vörösök támogatását élvező Antonio Giovinazzit alkalmazza majd. Ericsson többször elmondta már, megérti, miért a rutinos klasszist és a fiatal ígéretet választották, azt viszont nem akarja titkolni, fáj neki, hogy most kell visszalépnie.
Marcus Ericsson és Charles Leclerc (Fotó: XPB) Marcus Ericsson és Charles Leclerc (Fotó: XPB)„Természetesen nehéz volt elfogadni a döntést” – nyilatkozta. „Azt hittem maradni fogok, de megértem az okokat, amikor egy olyan versenyző, mint Kimi elérhető számunkra. A másik ülésről pedig a Ferrari dönt. Ha van lehetőségünk egy Kimihez hasonló pilóta megszerzésére, akkor nem lehet, hogy nem élünk a lehetőséggel. Szóval igen, megértem a dolgot, bár teljesen nyilvánvaló, hogy számomra és a pályafutásom számára kiábrándító a dolog” – tette hozzá.


„Itt voltam a csapattal a nagyon nehéz idők alatt, és nagyon keményen dolgoztak, miközben több ember is távozott. Én viszont mindig mindent beleadtam, mindent megtettem azért, hogy javuljanak a dolgok, pozitív próbáltam maradni, és sosem hibáztattam a csapatot. Segítettem őket, és része voltam ennek az utazásnak. És akkor, nem folytathatom, amikor az autó elkezd versenyképes lenni. Egy kicsit fáj, de ilyen ez a sport, amiben mi vagyunk” – hangsúlyozta.


Ericsson jövőre a tesztpilótai szerepkör mellett versenyezni is fog, mégpedig az IndyCarban a Schmidt Peterson Motorsportnál, ami az elmúlt években győzelmeket is szerzett. A svéd reméli, tartani tudják jó formájukat, és hosszú idő után (a GP2-es éveket követően) újra úgy indulhat harcba, hogy esélye van a dobogóért küzdeni. „Hiányzik az az izgalom, hogy úgy gondoljak egy hétvégére, hogy harcba szállhatok a győzelemért. Az F1 előtt mindig ez járt a fejemben, aztán 5 évig nem is gondoltam rá. Most, hogy elfogadtam, nem leszek ott az F1-es mezőnyben jövőre, izgatott vagyok emiatt. Tudom, hogy úgy mehetek az első futam helyszínére, hogy ha jól dolgozom, nyerhetek” – zárta gondolatát.
Marcus Ericsson és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB) Marcus Ericsson és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)