Be még nem jelentette, de már dicséri Strollt a Force India

Noha továbbra sem tettek bejelentést a fiatal kanadai szerződtetésével kapcsolatban, a Force India csapatvezetője, Otmar Szafnauer már dicsérő szavakkal illette Lance Strollt, mondván egy remek pilótát igazoltak a következő szezonra.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

Mivel az istálló új többségi tulajdonosa a fiatal versenyző édesapja, Lawrence Stroll, és a hatalomátvétel óta egyik fél sem cáfolta, hogy Lance a Force Indiánál folytatja pályafutását, jó ideje nyílt titok a kanadai csapatváltása. Otmar Szafnauer például korábban már azt is elhintette, addig várnak a hivatalos bejelentéssel, míg nem tisztázódik jelenlegi pilótájuk, Esteban Ocon sorsa.


Stroll szerződtetése miatt többen kritizálták a csapatot, mondván jobb képességű pilótát is találhattak volna, vagy megtarthatták volna Ocont (persze a tulajdonosváltás után értelemszerű a váltás), a Force India viszont védelmébe vette a kanadait.
Otmar Szafnauer (Fotó: XPB) Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)


Szafnauer kiemelte, Stroll eddigi Forma–1-es pályafutása során mindkét csapattársa (Felipe Massa és Szergej Szirotkin) mellett tisztességesen helyt állt. „Még nem ismerem őt túl jól, de kívülről nézve nagyon jó munkát végez” – nyilatkozta. „Tavaly három ponttal maradt el Felipe mögött, ő pedig 2008-ban egy fél kör erejéig még világbajnok is volt” – utalt arra, hogy Stroll a brazil személyében egy tehetséges, és tehetségét már bizonyító pilóta mellett bizonyított.


„És amikor Szergej Szirotkin idén a Williamshez ment, mindenki elmondta nekem, hogy mennyire gyors az időmérőkön, Lance viszont legyőzi őt. Ez pedig azt sugallja, hogy egy remek versenyzővel van dolgunk” – hangsúlyozta a rutinos szakember, majd hozzátette, a Force Indiának a fiatalok fejlesztésében és segítésében is komoly tapasztalata van.


„Ő még mindig nagyon fiatal, de segíteni fogjuk a fejlődését” – jelentette ki Szafnauer ismét megerősítve azt, hogy a hivatalos bejelentés már tényleg csak formalitás lesz. „Ha van valami, amit tudunk, az az, hogyan kezeljük az olyan versenyzőket, mint Nico Hülkenberg, Paul di Resta, Jules Bianchi és a többiek. Tudjuk, miként kell kihozni a fiatal versenyzőkben lévő potenciált, és ez Lance esetében sem lesz másként” – zárta gondolatát.
Fotó: XPB Fotó: XPB