Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll: Nem fejlődtünk Ausztrália óta

Stroll: Nem fejlődtünk Ausztrália óta

GMM
A csapat kanadai versenyzője, Lance Stroll elintette, a Williams szinte semmit sem fejlődött a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj óta. Elmondta, az idei év jóformán csak a túlélésről szólt az istálló számára, miközben több ellenfél is faképnél hagyta őket.

A hibridéra elején a Williams még a dobogós helyezésekért harcolt, és a gyártók bajnokságában is bronzérmet szerzett, később azonban folyamatosan veszített a lendületből. A legnagyobb visszaesést idén produkálták, amikor egyértelműen a mezőny végére kerültek, miközben versenyzőik folyamatosan küszködtek a „nehezen irányítható” FW41-essel.

Noha a vezetők több alkalommal is kijelentették, szeretnének javítani az autó teljesítményén, Lance Stroll a Brazil Nagydíj előtt elhintette, nem jártak sikerrel, hiszen jóformán semmit sem javultak az Ausztrál Nagydíj, tehát a 2018-as év eleje óta.

„Kihívásokkal teli volt az év” – kezdte a fiatal kanadai. „Az autónk nem volt túl jó. Ahelyett, hogy küzdöttünk volna a versenyhétvégéken, mindig a túlélésért harcoltunk. Nagyon sokszor kiestünk a Q1-ben. Voltak futamok, ahol jól rajtoltam, és ott voltunk a pontszerzők között, de mindig visszaestünk. Egész évben le voltunk maradva” – tette hozzá.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)

„Nem igazán fejlesztettük az autót Ausztrália óta. Nem éreztem, hogy bármennyit is fejlődtünk volna. Nagyon nehéz volt látni, hogy az olyan ellenfelek, mint például a Sauber, akikkel kezdetben még fej-fej mellett haladtunk, majd ők sokkal helyesebb irányba indultak, mint mi. Ez az év a túlélésről szólt számunkra, ez a legtöbb, amit mondhatok” – hangsúlyozta.

Bár a gyenge FW41-essel nem tudott harcba szállni a jobb eredményekért (tavaly dobogós helyezést is szerzett, míg idén a legjobbja egy nyolcadik pozíció volt), Stroll úgy érzi, nem volt haszontalan a 2018-as szezonja, hiszen sokat tanult, és fejlődött versenyzőként. „Értem és fejlődtem, mint autóversenyző. Ez volt a második évem, szóval már több tapasztalatom van, jobban ismerem az F1-es rutint, és rengeteg információt szívtam magamba, annak ellenre, hogy ez egy nehéz szezon volt. De ezt néha el kell fogadnod, ha versenyző vagy, ez is része a játéknak” – zárta gondolatát.

Lance Stroll (Fotó: XPB) Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak